Lees pagina voor

Bedrijventerreinen

Wijchen heeft vier grote bedrijventerreinen: Bijsterhuizen, Wijchen-Oost, Breekwagen en Loonse Waard. Daarnaast is er in Wijchen een dynamische middenstand aanwezig. De meer dan 2000 bedrijven verzorgen ruim 15.000 arbeidsplaatsen. 

Bijsterhuizen

Het bedrijventerrein Bijsterhuizen ligt strategisch tussen Nijmegen en Wijchen, pal aan de A73 en A326. In kwalitatief opzicht onderscheidt Bijsterhuizen zich van andere bedrijventerreinen door de unieke samenwerking tussen de gemeenten Nijmegen en Wijchen, de ruimtelijke kwaliteit en de grote aandacht voor architectuur en groen.

Wijchen-Oost

Wijchen-Oost is een verzamelnaam voor de bedrijventerreinen Oost, Zesweg en Hofsedam. Dit bedrijventerrein is het oudste bedrijventerrein van de gemeente. Dit bedrijventerrein is gelegen in het oosten van de gemeente en heeft een gunstige ligging ten opzichte van de A73. Vanuit Nijmegen is Wijchen-Oost goed bereikbaar via de N324. Er is ook een actieve bedrijvenvereniging Wijchen-Oost. (Deze link gaat naar een externe website)

Breekwagen

Bedrijventerrein Breekwagen is geschikt voor kleinere en middelgrote bedrijven. Dit bedrijventerrein is gelegen in de kern Bergharen.

Loonse Waard

Bedrijventerrein de Loonsewaard is het enige terrein binnen Wijchen waar watergebonden bedrijvigheid mogelijk is. Dit bedrijventerrein kent zowel grotere als kleinere bedrijven. De Loonsewaard is gelegen aan de Maas bij Niftrik.