Lees pagina voor

Evenement organiseren

Een evenement is een gebeurtenis die voor het publiek toegankelijk is. Voor een groot evenement, zoals een braderie, optocht, feest, festival, popconcert of sportwedstrijd op de openbare weg vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Een klein evenement hoeft u alleen te melden, zoals een straatfeest of een barbecue. 

Hieronder kunt u een aanvraag of melding doen voor een evenement. Het formulier start met een checklist om te kijken of u een melding in moet dienen of een aanvraag. Vervolgens wordt u automatisch doorgestuurd naar de melding of de aanvraag.

Wat moet u doen?

U vraagt een vergunning voor een evenement aan bij de gemeente. Doe dit 8 weken voorafgaand aan het evenement.
Bij een klein evenement (bijvoorbeeld een straatfeest) volstaat meestal een melding bij de gemeente. Graag ontvangen wij deze uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement. De voorwaarden van een klein evenement zijn te vinden in het formulier 'melden kleine evenementen'.
De gemeente heeft bovengenoemde termijnen nodig om een goede risico-inventarisatie te kunnen maken en om een eventueel verkeersbesluit te kunnen nemen. Hiervoor vraagt de gemeente adviezen op bij de Brandweer, Politie en de GHOR.

Schriftelijk aanvragen

Sandwichborden

Voor het plaatsen van sandwichborden voor uw evenement moet u vooraf een melding doen. U kunt dit heel eenvoudig digitaal doen via onze pagina sandwichborden. (Deze link gaat naar een externe website)

Wat kost het?

Kosten ontheffingen/vergunningen evenementen
Soort ontheffing/evenement Kosten
Melding klein evenement geen
Voor een ontheffing geluid in combinatie met een melding klein evenement € 37,60
Voor een ontheffing als bedoeld in artikel 35 van de Alcoholwet in combinatie met een melding klein evenement: € 37,60
Voor een aanvraag van een evenementenvergunning minder dan 2500 bezoekers € 75,05
Voor een aanvraag van een evenementenvergunning meer dan 2500 bezoekers € 740,05

Let op: Als u bij het doen van een melding klein evenement zowel een ontheffing voor het geluid en een ontheffing voor het schenken van alcohol nodig heeft, moet u twee keer € 37,60 legeskosten betalen (= samen € 75,20).

Let op: Heeft u voor uw evenement naast de vergunning ook een ontheffing voor geluid en/of een ontheffing voor het schenken van alcohol nodig, dan betaalt u hiervoor in totaal € 109,60. Voor minder dan 2.500 bezoekers)