Lees pagina voor

Exploitatievergunning horecabedrijf

U vraagt een exploitatievergunning aan bij de gemeente als: u een openbare inrichting wilt exploiteren. In een exploitatievergunning staan voorwaarden. Deze voorwaarden hebben te maken met overlast, veiligheid en fatsoen.

Een exploitatievergunning is bijvoorbeeld nodig voor een horecabedrijf waarbij er geen alcoholische dranken wordt geschonken. Denk hierbij aan een snackbar of een ijssalon.

Als u niet zeker weet of u een exploitatievergunning nodig heeft kunt u het beste even contact opnemen met het Team APV. Zij kunnen uw situatie beoordelen en u vertellen welke vergunningen u wel of niet nodig heeft.

Wat moet u doen?

U vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

Wat heeft u nodig?

Hoelang duurt het?

Binnen 8 weken hoort u van de gemeente of u de vergunning krijgt. De gemeente kan deze termijn met maximaal 8 weken verlengen.

Wat kost het?

Het in behandeling nemen van uw aanvraag kost € 168,20.

Meer informatie

U kunt een exploitatievergunning krijgen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

Vragen?

Bij vragen helpen de medewerkers van team APV u graag verder. U kunt bellen naar: 088 432 79 88. U kunt het beste bellen op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur. Op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar apv@wijchen.nl.