Lees pagina voor

Gehandicaptenparkeerkaart

Kunt u minder dan honderd meter lopen of bent u door uw handicap afhankelijk van anderen voor vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen.

De parkeerkaart staat op naam van een persoon. De kaart staat niet op kenteken. U kunt de kaart voor elke auto gebruiken. De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.

Welke gehandicaptenparkeerkaarten kunt u aanvragen?

Er is een groot verschil tussen een kaart voor bestuurder of passagier. De voorwaarden voor een kaart voor passagier zijn heel streng. Daardoor is de kans op een kaart voor een passagier erg klein.

Meer informatie vindt u ook op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website).

Of schriftelijk aanvragen (PDF, 110.1 kB)

Heeft u een aanvraag gedaan? Dan neemt een medewerker van het sociaal team contact met u op. In een gesprek bespreekt u samen met de medewerker de beste oplossing voor uw situatie.
Helaas is er op dit moment een langere wachttijd. Het kan even duren voordat wij contact met u opnemen. Onze excuses hiervoor.

Verlenging

Wat kost het?

Het aanvragen van de gehandicaptenparkeerkaart kost € 64,70. U betaalt deze kosten ook als wij uw aanvraag afwijzen en u de parkeerkaart niet krijgt. Voor het indienen van een aanvraag voor vervanging van een gehandicaptenparkeerkaart door bijvoorbeeld diefstal of verlies of voor het verlengen van de parkeerkaart betaalt u € 32,30.

Als wij een medisch advies opvragen en u geeft gehoor aan de oproep, dan brengen wij u € 155,80 als no show tarief in rekening.