Lees pagina voor

Gokautomaat plaatsen

Wilt u een gokautomaat of kansspelautomaat in uw bedrijf neerzetten? Dan heeft u een aanwezigheidsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente.

Wat is een gokautomaat?

Een gok- of kansspelautomaat is een automaat waarmee geld te winnen is, zoals een fruitautomaat. Met een behendigheidsautomaat kan dit niet, denk aan een flipperkast of videospelletjes. Voor een behendigheidsautomaat hebt u geen aanwezigheidsvergunning nodig.

Belangrijk: dien uw aanvraag minimaal 8 weken voor de datum dat u gebruik wilt maken van uw vergunning in. Ontvangen wij uw aanvraag minder dan 8 weken voor het tijdstip waarop u de vergunning nodig heeft? Dan nemen wij uw aanvraag niet in behandeling. U vraagt deze vergunning voor een periode van één jaar.

Wat moet u doen?

Wat kost het?

Kosten plaatsen kansspelautomaten
Hoeveel automaten Voor welke periode Kosten
1 kansspelautomaat voor 1 kalenderjaar € 56,50
2 kansspelautomaten voor 1 kalenderjaar € 82,65
1 kansspelautomaat voor onbepaalde tijd € 226,50
2 kansspelautomaten voor onbepaalde tijd € 317,70

Voor behendigheidsautomaten (max. 2 toegestaan) heeft u geen vergunning nodig en betaalt u ook geen legeskosten.

Meer informatie

Alleen speelautomatenhallen en horecabedrijven kunnen een aanwezigheidsvergunning krijgen. De eigenaar van een gokautomaat of kansspelautomaat moet hiervoor ook een exploitatievergunning hebben. Deze kan hij aanvragen bij de Kansspelautoriteit (Deze link gaat naar een externe website).

Bent u eigenaar van een speelautomatenhal? Dan kunt u beide vergunningen tegelijk aanvragen bij de gemeente. Met één formulier kunt u de exploitatievergunning speelautomaten en de aanwezigheidsvergunning aanvragen.

Bent u eigenaar van een horecabedrijf? Dan gelden nog de volgende regels: