Lees pagina voor

Honden uitlaten en belastingen

Honden hebben ruimte nodig om te spelen, rennen, snuffelen en... poepen. Maar u mag uw hond niet overal uitlaten. Ook mag uw hond niet overal loslopen. En u betaalt voor uw hond belasting.

Regels voor het uitlaten

Binnen de bebouwde kom houdt u uw hond aan de lijn. U ruimt de poep van uw hond direct op. U laat uw hond alleen loslopen in speciale uitlaatplaatsen en losloopgebieden. U herkent deze plekken aan het bord. Buiten de bebouwde kom mag uw hond loslopen. Alleen niet in de uiterwaarden bij Loonse Waard en Balgoij.

Uitlaatplaatsen

Bij de hondenuitlaatplaatsen staat een blauw bord met hond en een onderbord met daarop de tekst “uitlaatplaats”. U hoeft de hondenpoep niet op te ruimen. Uw hond mag loslopen.

Uitlaatbermen

Bij de uitlaatbermen staat een blauw bord met hond en een onderbord met daarop de tekst “uitlaatberm”. U hoeft de hondenpoep niet op te ruimen. Wel houdt u de hond aan de riem.

Losloopgebieden

Losloopgebieden herkent u aan het blauwe bord met hond en onderbord met daarop de tekst “Losloopgebied”. U hoeft de hondenpoep niet op te ruimen. Uw hond mag loslopen.

Waar mag uw hond niet komen?

Bekijk de kaart (Deze link gaat naar een externe website)

Hondenbelasting

Heeft u één of meerdere honden? Dan moet u hondenbelasting betalen. Munitax (Deze link gaat naar een externe website) regelt dit voor de gemeente. Hier kunt u ook uw hond aan- of afmelden. Zodra u een hond heeft, meldt u deze aan. Als de hond is overleden of verkocht, meldt u de hond af.