Lees pagina voor

Hulp van de gemeente

Hieronder kunt u lezen welke hulp de gemeente u biedt.

Lastig rondkomen of beginnende betaalachterstanden: Bugdetadviesgesprek

Wordt het steeds lastiger om rond te komen? Maakt u zich zorgen om uw financiën? Heeft u beginnende betaalachterstanden? En vindt u het fijn als iemand met u meekijkt? Maak dan een afspraak voor een budgetadviesgesprek. In een persoonlijk gesprek kijkt een deskundige mee naar uw financiële situatie. En krijgt u tips en adviezen die passen bij uw situatie.

Wij kunnen bijvoorbeeld met u kijken:
• Of uw inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn? En zo niet, wat daarvoor nodig is.
• Wat een verandering in uw persoonlijke leven (trouwen, scheiden, kinderen krijgen, verlies van inkomsten, ziekte)
betekent voor uw financiën.
• Van welke landelijke en gemeentelijke voorzieningen u gebruikt kunt maken.
• Of er achterstanden in betalingen zijn. En wat ervoor nodig is om deze op te lossen.
• Waar u aanvullende hulp kunt krijgen, als dit nodig is.

Vraag online een budgetadviesgesprek aan. U kunt een budgetadviesgesprek ook telefonisch aanvragen via 088 432 71 00.

Meerdere betalingsachterstanden of schulden: Schuldhulpverlening

Heeft u meerdere betalingsachterstanden of krijgt u regelmatig post van incassobureaus of deurwaarders dan kan schuldhulpverlening een uitkomst zijn. De gemeente kan u helpen wanneer u schulden heeft. Het maakt niet uit hoe klein of groot deze zijn. In een gesprek bekijken we wat uw situatie is. Samen met u zoeken we een oplossing die bij u past.

Uit ervaring weten we dat mensen vaak lang wachten voordat ze hulp zoeken. Soms uit schaamte. Soms omdat ze een bepaald beeld hebben van schuldhulpverlening. Lang niet altijd klopt dat beeld. Wij beheren uw inkomen niet als u dat goed zelf kan doen. Ook niet tijdens een schuldhulpverleningstraject.

Twijfelt u of schuldhulpverlening wat voor u is? Neem contact met ons op. We leggen u in een eerste gesprek graag uit wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 432 71 00. Ook kunt u online een aanvraag doen.

Hulp bij schulden (Deze link gaat naar een externe website)

Belangrijk: Is er een crisis? Bijvoorbeeld een woningontruiming of een afsluiting van energie of water. Dan is het belangrijk dat we snel in actie komen. Neem zo snel mogelijk telefonisch contact op via 088 432 71 00.

Heeft u andere vragen?

Twijfelt u over of wij u kunnen helpen? Of heeft u een andere vraag voor ons die u liever per mail stelt? Mail ons gerust met uw vragen. Wij denken graag met u mee. U kunt mailen naar geldzorgen@drutenwijchen.nl.