Lees pagina voor

Hulp van de gemeente

Hieronder kunt u lezen welke hulp de gemeente u biedt.

Eenvoudige vragen: financieel spreekuur

Heeft u eenvoudige financiële vragen? Dan kunt u terecht bij het financieel spreekuur. Vragen die u hier kunt stellen zijn:
•    Ik heb een laag inkomen, voor welke regelingen kom ik in aanmerking?
•    Mijn kind heeft een laptop nodig voor school en ik heb geen geld om die te kopen, wat moet ik doen?
•    Mijn wasmachine of koelkast is stuk en ik heb geen geld voor een nieuwe, kan de gemeente mij helpen?
•    Ik heb hulp nodig bij mijn geldzaken, maar weet niet wie mij het beste kan helpen.

De medewerkers van het financieel spreekuur luisteren naar uw vragen en vertellen u welke organisatie u het beste kan helpen. Heeft u eenvoudige financiële vragen? Stel ze via 088 432 70 00 of via e-mail via inkomensondersteuning@wijchen.nl.

Wij zijn elke maandagochtend tot en met donderdagochtend van 9.00 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar. Als wij uw vraag telefonisch niet kunnen beantwoorden, dan plannen wij een afspraak in voor een persoonlijk gesprek.

Lastig rondkomen of beginnende betaalachterstanden: Bugdetadviesgesprek

Wordt het steeds lastiger om rond te komen? Maakt u zich zorgen om uw financiën? Heeft u beginnende betaalachterstanden? En vindt u het fijn als iemand met u meekijkt? Maak dan een afspraak voor een budgetadviesgesprek. In een persoonlijk gesprek kijkt een deskundige mee naar uw financiële situatie. En krijgt u tips en adviezen die passen bij uw situatie.

Wij kunnen bijvoorbeeld met u kijken:
•    Of uw inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn? En zo niet, wat daarvoor nodig is.
•    Wat een verandering in uw persoonlijke leven (trouwen, scheiden, kinderen  krijgen, verlies van inkomsten, ziekte)
betekent voor uw financiën. 
•    Van welke landelijke en gemeentelijke voorzieningen u gebruikt kunt maken.
•    Of er achterstanden in betalingen zijn. En wat ervoor nodig is om deze op te lossen.
•    Waar u aanvullende hulp kunt krijgen, als dit nodig is.

Vraag online een budgetadviesgesprek aan.

U kunt een budgetadviesgesprek ook telefonisch aanvragen via 088 432 70 00.

Meerdere betalingsachterstanden of schulden: Schuldhulpverlening

Heeft u meerdere betalingsachterstanden of krijgt u regelmatig post van incassobureaus of deurwaarders dan kan schuldhulpverlening een uitkomst zijn. De gemeente kan u helpen wanneer u schulden heeft. Het maakt niet uit hoe klein of groot deze zijn. In een gesprek bekijken we wat uw situatie is. Samen met u zoeken we een oplossing die bij u past.

Uit ervaring weten we dat mensen vaak lang wachten voordat ze hulp zoeken. Soms uit schaamte. Soms omdat ze een bepaald beeld hebben van schuldhulpverlening. Lang niet altijd klopt dat beeld. Wij beheren uw inkomen niet als u dat goed zelf kan doen. Ook niet tijdens een schuldhulpverleningstraject.

Twijfelt u of schuldhulpverlening wat voor u is? Neem contact met ons op. We leggen u in een eerste gesprek graag uit wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 432 70 00. Ook kunt u online een aanvraag doen.

Aanmelden schuldhulpverlening

Belangrijk: Is er een crisis? Bijvoorbeeld een woningontruiming of een afsluiting van energie of water. Dan is het belangrijk dat we snel in actie komen. Neem zo snel mogelijk telefonisch contact op via 088 432 70 00.

Heeft u andere vragen?

Twijfelt u over of wij u kunnen helpen? Of heeft u een andere vraag voor ons die u liever per mail stelt?  Mail ons gerust met uw vragen. Wij denken graag met u mee. U kunt mailen naar: SHV@drutenwijchen.nl.