Lees pagina voor

Hulp van vrijwilligers

In Wijchen zijn verschillende vrijwilligersorganisaties. Op deze pagina vindt u een overzicht van organisaties die u kunnen helpen met geldzaken en financiën.

Schuldhulpmaatje Wijchen

Als u schulden heeft dan kan schuldhulpmaatje Wijchen u helpen. Een maatje gaat naast u staan en oordeelt niet. Een maatje luistert en helpt u om een oplossing te vinden voor de problemen. De hulp van SchuldHulpMaatje is gratis.

Aanmelden voor hulp is heel makkelijk. Bel naar 024 208 00 75 of mail naar schuldhulpmaatjewijchen@gmail.com. Ook kunt u het formulier invullen op de website van SchuldHulpMaatje (Deze link gaat naar een externe website).  De coördinatoren nemen dan contact met u op. Zij maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Humanitas: hulp bij de administratie van uw geldzaken

Humanitas Thuisadministratie helpt mensen thuis om hun geldzaken en administratie op orde te brengen én houden.

Wilt u gebruik maken van deze gratis hulp? Dan kunt u op dinsdagmiddagen tussen 14.00 en 17.00 uur bellen met 06 27 58 05 52. Buiten deze uren kunt u de voicemail inspreken en uw naam en telefoonnummer achterlaten. U wordt dan teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen aan ta.nijmegen@humanitas.nl. Meer informatie over Thuisadministratie van Humanitas vindt u op de website van Humanitas (Deze link gaat naar een externe website).

Fibon: budgetbeheer voor ouderen

De Fibon is een vrijwilligersorganisatie die budgetbeheer biedt aan ouderen vanaf 50 jaar.
U krijgt een vaste vrijwilliger die uw geldzaken regelt. Hij of zij betaalt op tijd al uw vaste kosten. Hij/zij maakt iedere week geld over op uw rekening om boodschappen van te doen. Heeft u schulden? Dan neemt de vrijwilliger van de Fibon contact op met de schuldeisers om afspraken te maken. De vrijwilliger doet ook uw belastingaangifte. Ook vraagt de vrijwilliger toeslagen aan als u daar recht op heeft. En de regelingen van de gemeente voor mensen met een laag inkomen, als u daar recht op heeft. In moeilijke situaties doet de Fibon soms een beroep op giften.

De hulp van de Fibon kost €50,- per jaar. Als u een laag inkomen heeft kunt u de gemeente Wijchen vragen deze kosten voor u te betalen. Wilt u meer weten? Bel 088 001 71 21 en vraag naar Harm Landman. Meer informatie vindt u op de website van Fibon (Deze link gaat naar een externe website).

Formulierenteam: hulp bij toeslagen en regelingen

Voor het aanvragen van toeslagen en regelingen moet u formulieren invullen. Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? MeerVoormekaar staat voor u klaar met een speciaal team vrijwilligers. Zij helpen u gratis bij het aanvragen van toeslagen en regelingen.

Wilt u gebruik maken van de ondersteuning van MeerVoormekaar? Neem dan contact op met de coördinator van het administratie en formulierenteam. Dit kan telefonisch via 024 641 84 59. Meer informatie vindt u op de website van MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website)

Hulp bij belastingaangifte

Elke inwoner met een inkomen tot ± € 35.000,- per jaar (voor een echtpaar is dat € 50.000,-) kan een afspraak maken voor hulp bij de belastingaangifte.
De belastingplichtige vult samen met een getrainde vrijwilliger de aangifte in. Natuurlijk blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor de eigen aangifte.  Voor reiskosten en andere kosten wordt een eigen bijdrage gevraagd van €5,- per aangifte.  

Voor informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de coördinator Hent Hopman via hopmanhent@gmail.com of op telefoonnummer 048 753 12 49. Of met MeerVoormekaar via l.vandennieuwenhuijzen@meervoormekaar.nl of op telefoonnummer 024 641 84 59.

Digitaal vaardiger worden

Een afspraak maken bij de gemeente of uw verhuizing doorgeven? Huurtoeslag of studiefinanciering aanvragen? Op zoek gaan naar werk of laten zien dat u heeft gesolliciteerd? Alles gaat via de computer en gebeurt online. Niet iedereen vindt dit even makkelijk en dat is te begrijpen.

Cursus Digisterker

Heeft u hier moeite mee en wilt u met meer zelfvertrouwen zaken doen op websites van de overheid? Geef u dan op voor de cursus Digisterker. Deze cursus wordt gratis aangeboden in de bibliotheek van Wijchen. Meer informatie vindt u op de website van de bibliotheek (Deze link gaat naar een externe website).

Digitale inloopochtend

Wilt u meer uit uw tablet halen, leren om WhatsApp te gebruiken of e-mails versturen? Of heeft u een vraag over een website van de overheid? Wij maken u graag wegwijs. Elke donderdag van 10.00 - 11.30 uur kunt u in de bibliotheek van Wijchen terecht. Door de coronamaatregelen is de digitale inloopochtend telefonisch.

Geen computer en toch digitaal belastingaangifte doen?

Kom dan naar de Bibliotheek Wijchen. Hier kunt u gratis een computer gebruiken voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting. Of om toeslagen aan te vragen. Wij mogen u door de privacywet niet helpen bij het invullen van uw DigiD en/of wachtwoorden. Door coronamaatregelen is het mogelijk dat afspraken anders gaan. Neem voor meer informatie contact op met Bibliotheek Wijchen. Dit kan via 024 641 71 44 of via het formulier op de website van de bilbliotheek (Deze link gaat naar een externe website).