Lees pagina voor

Hulpmiddel tijdelijk lenen

Wist u dat u gratis een rolstoel of duofiets tijdelijk kunt lenen?

Rolstoel lenen

Het lenen van een rolstoel via de uitleen van Medipoint of Vegro is het eerste half jaar gratis. Daarna is het vaak mogelijk het middel tegen een redelijk bedrag over te nemen. Heeft u het hulpmiddel langer dan 6 maanden nodig en kunt u dit niet zelf betalen? Neem dan contact op met het sociaal team.

Duofiets lenen

Genieten van de omgeving en lekker in beweging zijn. Met een aangepaste fiets is dit ook mogelijk voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

Een duofiets is een fiets waarop twee mensen naast elkaar kunnen zitten, waarbij één persoon de fiets bestuurt. Doordat de fiets over drie of vier wielen beschikt, blijft de fiets moeiteloos in balans.

In Wijchen, Alverna en Bergharen kunt u voor een dag een duofiets lenen. Het lenen van de duofiets is gratis.

Wijchen

De duofiets in Wijchen staat gestald bij het Odensehuis. Het adres is Passedwarsstraat 69B.

Lenen

U kunt de fiets lenen door te bellen met 024 679 38 52.

Alverna

Inwoners van Alverna en Wijchen kunnen een duofiets lenen bij de Waalzorg, Graafseweg 300 in Wijchen.
U kunt de fiets voor maximaal 1 dag lenen.

Reserveren

U kunt de fiets, minimaal 24 uur van te voren, reserveren door contact op te nemen met de begeleiders van Waalzorg. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-12896082.

U kunt de duofiets op werkdagen ophalen vanaf 9:00 uur en terugbrengen tot 17:00 uur. Op zaterdag en zondag is dit tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

Bergharen

Inwoners van Bergharen, Hernen en Leur kunnen een duofiets lenen in Bergharen.
De Duofiets staat bij “ de Zandloper” in Bergharen. Het adres: De Weem 1 in Bergharen.

Bij “ de Zandloper” staan ook 2 rolstoelen die u voor een dag kunt lenen.

Reserveren

U kunt de fiets, minimaal 24 uur van te voren reserveren door contact op te nemen met de dorpsondersteuner Niny Baltissen.

Niny Baltissen, 06-28399446
E-mail: uitleendezandloper@gmail.com

Ophalen en terugbrengen

U kunt de fiets of rolstoel tussen 9:00 en 9:30uur ophalen. Tussen 19:30u en 20:00u kunt u de fiets of rolstoel terugbrengen. Andere tijd zijn in overleg mogelijk.

Bij het ophalen tekent u een bruikleenovereenkomst. Ook moet u uw legitimatiebewijs laten zien, hiervan maken wij een kopie.

Borg

De uitleen van hulpmiddelen is gratis. Wel betaalt u voor de duofiets een borg van €50,- cash. Dit bedrag krijgt u weer terug wanneer u de fiets, accu-oplader en het kettingslot schoon en onbeschadigd inlevert.