Lees pagina voor

Kindregeling

Kinderen moeten zo veel mogelijk kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld door muziek- of dansles te volgen of door mee te doen met activiteiten van school. Voor ouders met een laag inkomen is dit vaak lastig. Daarom is er de kindregeling.

Met deze regeling kunt u een bijdrage krijgen voor:

Video uitleg kindregeling

Let op: heeft u een partner? Dan moet uw partner ook goedkeuring geven met DigiD. Dit kan direct of met een link in een e-mail tot 5 dagen na ontvangst van de mail.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat kunt u krijgen?

Geldbedrag                                                                                                              

U mag het geld uitgeven aan:

Let op: u kunt geen losse bonnen inleveren, zoals losse zwembadkaartjes, losse kaartjes van dierentuin of bonnetjes van agenda's, pennen, schriften enzovoort.

Besluiten wij dat u het geldbedrag krijgt? Dan betalen wij daarvan 75% aan u uit.

Wij controleren achteraf of u het geld hebt uitgegeven. Dit moet u doen door een formulier in te vullen en bonnen of rekeningen in te leveren. Levert u geen of te weinig bonnen in? Dan moet u het ontvangen geldbedrag helemaal of voor een deel terugbetalen.

Heeft u van het hele bedrag bonnen of rekeningen ingeleverd? Dan betalen wij de laatste 25% aan u uit. Dit bedrag mag u vrij aan uw kinderen besteden. U hoeft hiervan geen bonnen of rekeningen meer in te leveren.

Zwemles

Is uw kind 6 tot en met 11 jaar? Dan kan uw kind gratis het zwemdiploma A bij zwembad De Meerval in Wijchen halen. Wij maken de kosten hiervoor over aan het zwembad.

Computer

Uw kind kan een keer per 6 jaar een computer krijgen.

Schriftelijk aanvragen

Het formulier aanvragen kindregeling (PDF, 279.4 kB).