Lees pagina voor

Leerlingenvervoer

Gaat uw zoon of dochter naar school? Dan zorgt u er zelf voor dat uw kind veilig op school komt. Soms is het vervoer een probleem. Bijvoorbeeld door de afstand van huis naar school, een ziekte of een handicap. De gemeente kan u helpen. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

Hoe werkt het?

De gemeente onderzoekt of uw kind in aanmerking komt voor een voorziening leerlingenvervoer. Als blijkt dat door de beperking van uw kind begeleiding nodig is, dan krijgt u ook de reiskosten van de begeleider vergoed. U moet zelf voor de begeleiding zorgen.

Er zijn de volgende mogelijkheden:

Aangepast vervoer (taxivervoer) via AVAN

Heeft uw kind (weer) recht op aangepast vervoer? Dan reist uw kind met het leerlingenvervoer van AVAN. De gemeente meldt uw kind aan bij deze vervoerder. Daarna ontvangt u van AVAN alle informatie. Op de website van AVAN (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie.

Wat moet u doen?

Voor ieder schooljaar vraagt u opnieuw leerlingenvervoer aan.

Soms gaan we met u in gesprek om de aanvraag goed te beoordelen. Soms schakelen we een medisch extern adviseur in.

Hoelang duurt het?

Het behandelen van uw aanvraag duurt maximaal 8 weken. Houd hier rekening mee en vraag op tijd aan.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het leerlingenvervoer of heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Dan kunt u een mail sturen naar leerlingenvervoer@drutenwijchen.nl of bellen naar 088 432 70 00.