Lees pagina voor

Meldpunt huiselijk geweld (Veilig Thuis)

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor alle vormen van geweld binnen het gezin en kindermishandeling.  Ontdekt u of vermoedt u geweld bij een gezin thuis? Dan kunt u het gratis telefoonnummer 0800-2000 bellen.

Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan. Maar die niet zonder hulp van anderen zijn op te lossen. Of denkt u dat volwassenen of kinderen niet veilig zijn maar u weet het niet zeker. Veilig Thuis werkt samen met de mensen om wie het gaat en oefent druk uit als het nodig is. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten!

Voor wie is Veilig Thuis er?

Veilig Thuis is er voor iedereen. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als je zelf slachtoffer bent. Als iemand anders (misschien) slachtoffer is. Of als je zelf geweld gebruikt. Het kan gaan om verschillende vormen van geweld. Geweld en mishandeling binnen het gezin komen vaak voor, op alle leeftijden en in alle culturen. Ben je zelf slachtoffer? Je bent dus niet alleen.

Wat doet Veilig Thuis?

Wat gebeurt er als u belt?

U krijgt een medewerker aan de lijn, die goed naar uw verhaal luistert. Deze medewerker zet uw verhaal op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. U bespreekt samen of er professionele hulp nodig is en welke hulp dan het beste is. Als u wilt of als dat nodig is, kunt u anoniem blijven.