Lees pagina voor

Zilveren Draagspeld voor Henk Keijman

26 januari 2024

Op vrijdag 26 januari ontving Henk Keijman uit Wijchen een Zilveren Draagspeld. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan hem uit tijdens zijn afscheidsreceptie in het Maaswaal College.

Gemeente Wijchen reikt de Zilveren Draagspeld uit aan personen die zich op een bijzondere manier voor inwoners inzetten. De heer Keijman ontving de Draagspeld omdat hij een belangrijke en zichtbare bijdrage leverde aan de huidige identiteit van het Wijchense Maaswaal College.

De heer Keijman startte als docent levensbeschouwing. Hij neemt 45 jaar later afscheid in de functie van rector. Hij werkte 42 jaar voor het Maaswaal College en haar voorgangers. Hierbij had hij altijd extra oog voor kwetsbare leerlingen. De heer Keijman heeft met visie en daadkracht gezorgd voor volwaardig vmbo-onderwijs in de gemeente Wijchen. Hij stak veel tijd en energie in de totstandkoming hiervan. De laatste 11 jaren had hij beide locaties van het Maaswaal College onder zijn hoede. Ongeacht de omstandigheden bleef hij zorgen voor verbinding. Tussen school en leerling, maar ook tussen school en personeel. Ook in het regiobestuur kwam hij op voor de belangen van de (kwetsbare) leerlingen.

Het college van burgemeester en wethouder waardeert zijn inzet enorm en beloont de heer Keijman met een Zilveren Draagspeld.

Meer nieuws

Al het nieuws