Lees pagina voor

Column: Het is lente, kom lekker in beweging

27 maart 2024

Ik schrijf deze column terwijl de zon buiten lekker begint te schijnen. De lente is begonnen, bij uitstek de tijd om naar buiten te gaan. En wat mij betreft ook bij uitstek de tijd om lekker te bewegen.

Recent luisterde ik op een Gelders sportcongres naar Erik Scherder, bekende Nederlander die altijd vertelt over het belang van bewegen voor je lijf en voor je geest. Bewegen is niet persé sporten, het is ook gewoon wandelen, fietsen, in de tuin werken. Erik Scherder heeft samen met de Hersenstichting een app ontwikkeld: Ommetje. Ik gebruik deze app. Lekker elke dag minstens twintig minuten even lopen, genieten van de buitenlucht en je hoofd leegmaken. Ik loop ook regelmatig naar kantoor toe, vanaf Wijchen-Zuid langs ons mooie meer. Dan snuif ik ook nog een beetje natuur op. Het water, de bomen, de ganzen, meerkoeten, eendjes en soms een paar zwanen geven echt een natuurbeleving midden in ons dorp. Ik loop dan ook een klein stukje van de ‘Wijchense ommetjes’. Dat zijn door de stichting Wijchen Gezond ontwikkelde wandelroutes en aangegeven met een wandelvoetje op gekleurde bordjes, overal door Wijchen. U kent ze vast wel.

Op 4 april is het de Wandel Tijdens Je Werkdag. Ik heb in mijn agenda de lunchpauze geblokt om een wandeling te maken. En ik neem me voor om meer te gaan wandelen overdag; wandelvergaderingen kunnen prima, maar zitten nog niet in mijn systeem. Hoe is het met u? Zit u ook het grootste deel van de dag? Veel mensen denk ik. Dus doe allemaal mee en wandel vaker, niet alleen op 4 april. Maak een lunchwandeling, of maak een rondje na het werk. Het doet wonderen voor je hoofd en voor je lijf!

Bea Schouten
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws