Lees pagina voor

Jongeren gemeente Wijchen krijgen informatieve verjaardagskaart

2 april 2024

Gemeente Wijchen stuurt vanaf nu een informatieve verjaardagskaart naar alle jongeren in de gemeente die binnenkort 18 worden. Op deze kaart staat wat je allemaal moet regelen als je volwassen wordt. Ook is er een speciale pagina op de website van gemeente Wijchen waar je als kersverse volwassene terecht kunt voor meer informatie.

“Deze kaart is meer dan alleen een felicitatie”, vertelt burgemeester Renske Helmer-Englebert. “18 jaar worden is een bijzondere mijlpaal in je leven, vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Maar er komen ook nieuwe verantwoordelijkheden bij kijken. De kaart staat vol informatie over belangrijke zaken die veranderen als je volwassen wordt. Denk bijvoorbeeld aan het stemmen, je hebt misschien wel recht op studiefinanciering en je moet een zorgverzekering kiezen.”

De verjaardagskaart was het initiatief van raadsleden Dave Herms (Wijchen Lokaal) en Joost Kersten (Kernachtig Wijchen). De volledige gemeenteraad was enthousiast en heeft het unaniem gesteund. Burgemeester Renske Helmer-Englebert en raadsleden Dave Herms en Joost Kersten deden samen de eerste kaart op de bus.

Word je bijna 18 jaar? Houd dan je brievenbus in de gaten. Binnenkort ontvang jij deze kaart. Wil je alvast weten wat er allemaal op je af komt? Kijk dan op de pagina Bijna 18 jaar.

Meer nieuws

Al het nieuws