Lees pagina voor

Wijken in actie voor Een groener Wijchen

15 april 2024

We komen dit voorjaar weer samen met inwoners in actie om Wijchen beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. Op woensdag 15 mei komen we in Woezik, op Bedrijventerrein Zesweg en op Alverna in actie voor Een groener Wijchen. Een week later, op woensdag 22 mei, zijn we in Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam.

Wat gaan we doen?

We gaan de wijk in! We delen aan bewoners van de wijken bijvoorbeeld gratis plantjes, bloemzaad en gieters uit. Daarnaast kunnen bewoners zich aanmelden voor een boompje of 1 van de andere mooie producten. Natuurlijk geven we allerlei informatie over het groener maken van tuin of balkon. Bewoners die tips willen om een stukje van hun tuin, terras of balkon makkelijk groener te maken, roepen we op om een paar foto’s van tuin, terras of balkon mee te nemen. Groenexperts kijken dan samen met hen wat er mogelijk is. Ook Talis is aanwezig. Zij geven informatie over wat huurders kunnen doen in hun tuin of op hun balkon.

Meld u aan voor een boompje, struik of plantenpakket!

Woont u in 1 van de wijken waar we dit voorjaar komen? Dat zijn Woezik, Bedrijventerrein Zesweg, Alverna, Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam. En wilt u uw tuin groener maken? Haal een tegel uit uw tuin en meld u dan aan. We hebben mooie gratis producten, zoals fruitboompjes, een plantenpakket en een afkoppelstuk voor uw regenpijp. Kijk snel op de projectpagina Een groener Wijchen want OP=OP!

Waar is het?

Op woensdag 15 mei staan we:

  • van 12.30 tot 14.00 uur op de parkeerplaats bij Verploegen, Woeziksestraat 100 in Wijchen
  • van 15.00 tot 16.30 uur bij Dorpshuis de Oase, Graafseweg 570 in Wijchen

Op woensdag 22 mei staan we:

  • van 12.30 tot 14.00 uur bij Wijkcentrum Wijchen Zuid, Zuiderpoort 56 in Wijchen
  • van 15.00 tot 16:30 uur bij Wijkcentrum De Brink, Brink 27 in Wijchen

Weten wanneer we in uw wijk in actie komen?

Kijk op de projectpagina Een groener Wijchen voor meer informatie.

Meer nieuws

Al het nieuws