Lees pagina voor

Een groener Wijchen

We hebben steeds vaker te maken met hoosbuien en met perioden van extreme hitte. We gaan samen met u aan de slag om de gemeente beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. U kan zelf al heel veel doen in uw tuin of op uw balkon om wateroverlast te voorkomen.

Het belangrijkste is om tegels te vervangen voor groen. Dat helpt om het water sneller de grond in te laten zakken. En het is ook verkoelend. Tegels houden warmte vast, terwijl bomen, planten of struiken juist verkoeling geven. Win win dus!

Wijkacties

We komen dit voorjaar weer samen met inwoners in actie om Wijchen groener te maken en daarmee beter bestand tegen de klimaatveranderingen.

Op woensdag 15 mei komen we in Woezik, op Bedrijventerrein Zesweg en op Alverna in actie voor Een groener Wijchen. Een week later, op woensdag 22 mei, zijn we in Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam.

Wat gaan we doen?

We delen aan bewoners van de wijken gratis plantjes, bloemzaad, zaadbommetjes, gieters en thermometers uit. Daarnaast kon u zich aanmelden voor een boompje of 1 van de andere mooie producten. Voor alle kinderen is er een groen cadeautje.

Natuurlijk kunt u allerlei informatie krijgen over het groener maken van uw tuin of balkon. Wilt u tips om een stukje van uw tuin, terras of balkon makkelijk groener te maken? Maak dan een paar overzichtsfoto’s van uw tuin, terras of balkon en neem deze mee. Groenexperts kijken dan samen met u wat er mogelijk is.

Ook Talis is aanwezig. Zij geven informatie over wat huurders kunnen doen in hun tuin of op hun balkon.

Aanmelden niet meer mogelijk

Woont u in 1 van de wijken waar we dit voorjaar komen? Dat zijn Woezik, Bedrijventerrein Zesweg, Alverna, Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam. Tot 21 april kon u zich aanmelden voor mooie gratis producten zoals verschillende fruitboompjes, struiken, een plantenpakket en een afkoppelstuk voor uw regenpijp. Aanmelden is nu niet meer mogelijk. Alle inwoners die zich hebben aangemeld krijgen uiterlijk 26 april een bevestigingsmail. Deze mail neemt u mee bij het ophalen van uw product. Het kan zijn dat het product dat u aanvroeg helaas op is. Ook dat laten we u in de mail weten. De winnaars van de regenton maken we na de wijkactie bekend. Heeft u zich niet aangemeld? U bent van harte welkom om langs te komen bij de Wijkactie!

Productinformatie

Nieuwsgierig uit welke producten u kunt kiezen en wanneer u de vruchten plukt van uw fruitboompje? Bekijk de volledige productenlijst.

Waar is het?

Op woensdag 15 mei 2024 staan we:

Op woensdag 22 mei 2024 staan we:

Weten wanneer we in uw wijk in actie komen?

Het schema vindt u op onze pagina Een groener Wijchen komt naar u toe.

 • Productenlijst Wijkacties

  Nieuwsgierig uit welke producten u kunt kiezen en wanneer u de vruchten plukt van uw fruitboompje? Bekijk de productinformatie van elk product waarvoor u zich kan aanmelden.

  Lees verder Productenlijst Wijkacties
 • NK Tegelwippen

  Tegel eruit, groen erin. Doe ook mee en help de natuur! Door de verstening verdwijnen steeds meer dier- en plantsoorten.

  Lees verder NK Tegelwippen
 • Wij komen naar u toe

  Ieder jaar gaan we de dorpen en wijken in. Samen met de bewoners gaan we aan de slag. Zo zorgen we voor Een groener Wijchen!

  Lees verder Wij komen naar u toe
 • Waar zijn we al geweest?

  We zijn al Wijchen Noord, Achterlo, Bergharen, Hernen en Leur geweest. Daar kwamen we in actie voor Een groener Wijchen!

  Lees verder Waar zijn we al geweest?

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u een e-mail sturen naar eengroenerwijchen@drutenwijchen.nl.