Lees pagina voor

Groen licht voor het maken van masterplan Hart van Zuid

31 mei 2024

We hebben gisteravond een belangrijke stap gezet! We kunnen het masterplan voor het nieuwe voorzieningenhart in Wijchen-Zuid nu definitief vorm gaan geven. De gemeenteraad stemde namelijk in met de uitgangspunten voor dit plan.

Onder de naam ‘Hart van Zuid’ werkt de gemeente samen met verschillende partijen aan plannen voor een bruisend en vitaal voorzieningenhart. Een fijne omgeving waar het ook in de toekomst prettig wonen en leven is. Waar inwoners elkaar ontmoeten, winkelen, zorg kunnen krijgen en naar school kunnen gaan. Eind 2021 heeft de gemeenteraad ja gezegd tegen de visie voor dit gebied. Om deze visie uit te werken tot een haalbaar en preciezer plan, was het nodig om eerst een besluit te nemen over de uitgangspunten.

De belangrijkste hoogtepunten uit de raadsvergadering van gisteravond, zijn:

  • We bouwen een huis van de wijk, met sportzaal en ruimte voor zorg en ondersteuning.
  • Er komt een kindcentrum met basisschool en kinderopvang. Het huis van de wijk en het kindcentrum komen rondom een ontmoetingsplein. De gebruikers van de gebouwen kunnen gebruikmaken van elkaars ruimten.
  • Er komt meer ruimte voor supermarkt. Dit kan door uitbreiding van de bestaande supermarkt en/of door een extra supermarkt toe te voegen. Dat bepalen we bij de verdere uitwerking. Qua formaat blijft het echt een winkelcentrum voor de wijk. Zo houden we een goede balans met het centrum van Wijchen. En we houden rekening met de groene invulling van de omgeving.
  • We onderzoeken mogelijke besparingen. Door hogere bouwkosten en rentestijging is het project duurder geworden. Als we het appartementencomplex Hoogmeer 1353-1383 niet hoeven te slopen, kunnen we kosten besparen. We onderzoeken daarom of we ook een goed plan kunnen maken zonder dit complex te slopen.

Andere uitgangspunten

Ben je benieuwd naar alle andere vastgestelde uitgangspunten? Denk aan nieuwe woningen, het gezondheidscentrum, en de groene openbare ruimte. Bekijk dan de documenten op de agenda van de raadsvergadering (Deze link gaat naar een externe website).

Werken aan concreet plan

Komend jaar gaan we de plannen verder uitwerken. Deze leggen we dan ook nog voor aan inwoners en ondernemers in de wijk. Houd deze nieuwsbrief daarom goed in de gaten!

Meer nieuws

Al het nieuws