Lees pagina voor

Personenalarmering

Woont u alleen en vraagt u zich af wie u kan helpen als u valt of onwel wordt? Of heeft u een partner die u bij nood mogelijk niet kan helpen? In dat geval is personenalarmering misschien wat voor u. Met één druk op de knop kunt u iemand waarschuwen. Personenalarmering kan zo helpen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Alarmering via eigen telefoonaansluiting

U kunt personenalarmering regelen met u eigen telefoonaansluiting. Bijvoorbeeld met een telefoontoestel met extra grote knoppen en programmeerbare hals-alarmhanger erbij. Deze kunt u kopen via internet, een thuiszorgwinkel en elektronica- of telecommunicatie winkels.

Alarmering via meldkamer

U kunt personenalarmering via een meldkamer/alarmcentrale laten lopen. Drukt u op de knop in de hals-alarmhanger? Dan krijgt u een gesprek met de medewerker van de meldkamer. Samen bespreekt u of er iemand moet komen. Dit kan een eigen contactpersoon zijn (bijvoorbeeld een mantelzorger), of een zorgmedewerker of iemand van de beveiliging. Dit spreekt u af wanneer u zich aanmeldt als gebruiker van het systeem.

Meer informatie kunt u vinden op de website hulpmiddelwijzer (Deze link gaat naar een externe website).

Alarmering in gebouwen

Sommige zorgaanbieders bieden in hun gebouwen zelf personenalarmering aan. Neem contact op met uw zorgaanbieder voor meer informatie.