Lees pagina voor

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Een werkgroep van de gemeenteraad maakte de tekst voor de vacature van burgemeester van Wijchen. Die tekst heet een profielschets (PDF, 4.9 MB). In de profielschets staat o.a. wat voor soort gemeente Wijchen is, welke onderwerpen belangrijk zijn voor de inwoners en voor de gemeenteraad.

​Op 19 mei heeft de raad de commissaris van de Koning, de heer J. Berends, ontvangen. De raad heeft aan de commissaris verteld welke eigenschappen en ervaring de nieuwe burgemeester moet hebben. 

De raad heeft op 19 mei ook 7 raadsleden benoemd die de sollicitatiegesprekken gaan voeren: Titus Burgers (PvdA), Leo Herms (Wijchen Lokaal), Karin Hoogteijling (CDA), Helga Janssen (Kernachtig Wijchen), Miranda Muller (D66), Henry Tiemessen (GroenLinks) en Alice Peters-Vroom(VVD). Zij vormen samen de vertrouwenscommissie.

De plaatsvervangend voorzitter van de raad, Rob Albersnagel, is voorzitter van de commissie. Wethouder Gerrits is de adviseur van de commissie.

Tot en met 15 juni konden kandidaten solliciteren op de vacature van burgemeester. 

Inmiddels hebben de sollicitatiegesprekken plaatsgevonden. De vertrouwenscommissie presenteerde haar bevindingen op 29 september tijdens een besloten raadsvergadering. De raad besloot vervolgens wie er wordt voorgedragen aan de koning om te benoemen tot burgemeester van Wijchen. Die naam is tijdens de openbare vergadering bekend gemaakt. De gemeenteraad draagt Renske Helmer-Englebert voor als nieuwe burgemeester van Wijchen.