Lees pagina voor

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Een werkgroep van de gemeenteraad maakte de tekst voor de vacature van burgemeester van Wijchen. Die tekst heet een profielschets (PDF, 4.9 MB). In de profielschets staat o.a. wat voor soort gemeente Wijchen is, welke onderwerpen belangrijk zijn voor de inwoners en voor de gemeenteraad.
De werkgroep heeft ook een enquête gehouden onder alle inwoners. Iedereen die dat wilde kon een vragenlijst invullen en de zin afmaken “De beste burgemeester voor de gemeente Wijchen …”. Op bladzijde 6 en 7 van de profielschets staan de belangrijkste resultaten van de enquête.

​Op 19 mei heeft de raad de commissaris van de Koning, de heer J. Berends, ontvangen. De raad heeft aan de commissaris verteld welke eigenschappen en ervaring de nieuwe burgemeester moet hebben. 

De raad heeft op 19 mei ook 7 raadsleden benoemd die de sollicitatiegesprekken gaan voeren: Titus Burgers (PvdA), Leo Herms (Wijchen Lokaal), Karin Hoogteijling (CDA), Helga Janssen (Kernachtig Wijchen), Miranda Muller (D66), Henry Tiemessen (GroenLinks) en Alice Peters-Vroom(VVD). Zij vormen samen de vertrouwenscommissie.

De plaatsvervangend voorzitter van de raad, Rob Albersnagel, is voorzitter van de commissie. Wethouder Gerrits is de adviseur van de commissie.

Tot en met 15 juni konden kandidaten solliciteren op de vacature van burgemeester. We hebben 27 sollicitaties ontvangen.Onder de sollicitanten bevinden zich: 7 (oud-) burgemeesters, 11 (oud-) wethouders, 1 (oud-) gedeputeerde en 3 (oud-) volksvertegenwoordigers (rijk, provincie, gemeente). De overige kandidaten hebben een achtergrond in de overheid, zorg of dienstverlening. De leeftijd van de kandidaten varieert van 34 tot 63 jaar. Er zijn 9 vrouwelijke kandidaten.