Lees pagina voor

Duidelijke taal

Wij willen dat u al onze brieven en e-mails begrijpt. Dat u meteen snapt wat wij zeggen. Maar schrijven in duidelijke taal is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in een gemeente. We hebben ingewikkelde regels en wetten. Ook gebruiken wij veel afkortingen en ‘ambtelijke’ woorden. Om in duidelijke taal te schrijven moet er dan ook heel wat gebeuren.

Waarom is duidelijke taal belangrijk?

Om mee te kunnen doen in onze samenleving, moet iedereen begrijpen wat de gemeente schrijft. Zonder dat u hiervoor hulp van anderen moet vragen. Zo weet u wat uw rechten en plichten zijn. En dan weet u waarom u bijvoorbeeld een brief van ons krijgt. Ook willen wij dat inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven ons begrijpen.

Wat doen wij om in duidelijke taal te schrijven?

Onduidelijke informatie? Laat het ons weten!

Heeft u een moeilijke brief of e-mail van ons gekregen? Begrijpt u de tekst op onze website niet? Of is een bericht op social media niet duidelijk. Laat het ons weten! Dan helpen wij u met uw vraag. En dan zorgen wij voor een tekst die wel duidelijk is.

Reageren op onze brief

Reageren op onze e-mail

Reageren op een pagina of nieuwsbericht op onze website

Reageren op een bericht op social media

Wat doen we met uw schrijftip?

Met uw hulp verbeteren wij onze teksten. Wij kijken of de tekst simpeler kan. Zodat iedereen ze begrijpt. Dank u wel voor uw tip!