Lees pagina voor

Gebied Kraanvogel

Ten noorden van het spoor in Wijchen ligt het gebied Kraanvogel. Tussen de Kruisbergseweg, Hoefsestraat en de Kraanvogelstraat. We willen het gebied veranderen! Samen met de eigenaren, gebruikers en bewoners. Van een verouderd bedrijventerrein naar een levendige buurt.

In de toekomst is Kraanvogel een aantrekkelijke buurt. Pal naast het centrum van Wijchen waar mensen graag komen. Er wonen, jongeren, ouderen en gezinnen. De straten zijn klimaatbestendig en groen, auto’s zijn er weinig te zien. Bewoners hebben werkruimte in huis aan de straat. Mensen fietsen en wandelen langs nieuwe gebouwen richting het station of rusten er even uit onder de bomen. Er zijn bedrijven op de begane grond van de gebouwen. De eetzaal van een klein zorgcomplex is een plek om elkaar te ontmoeten. En in de oude boerderij zit een restaurant met een eigen brouwerij.

De Kraanvogel is anders! Eigenaren, gebruikers en gemeente hebben Kraanvogel samen veranderd! Van een verouderd bedrijventerrein naar een fijne plek om te leven in het hart van Wijchen!

Waar staan we nu?

De gemeenteraad heeft op 20 juni 2020 de gebiedsvisie vastgesteld. Daarna hebben we samen met een projectontwikkelaar onderzocht hoe we van een gebiedsvisie tot een praktisch en financieel haalbaar plan kunnen komen.

Er ligt nu een concreet en haalbaar plan voor het eerste deel. Het is een plan voor 64 appartementen en grondgebonden woningen. Meer informatie vindt u op de website van De Kraanvogel Wijchen (Deze link gaat naar een externe website).

  • Groen licht voor eerste 64 woningen Kraanvogelstraat Wijchen

    Gemeente Wijchen wil samen met eigenaren, gebruikers en bewoners het gebied Kraanvogel veranderen. Van een verouderd bedrijventerrein naar een levendige buurt. Er ligt nu een concreet en haalbaar plan voor het eerste deel. Het is een plan voor 64 appartementen en grondgebonden woningen.

    Bekijk deze fase Groen licht voor eerste 64 woningen Kraanvogelstraat Wijchen

Hoe gaat het daarna?

Als de eerste fase klaar is, gaan we met de ontwikkelingen in de rest van het gebied beginnen. Ontstaat er een nieuwe mogelijkheid? Dan kunnen we volgende terreinen bekijken. Zo kan iedereen die dat wil meedoen. Het kan nog jaren kan duren voordat we starten met een volgende fase. We willen in de tussentijd de ontwikkelingen in de rest van het gebied niet tegenhouden. Daarom mogen eigenaren kantoorruimte die leeg staan tijdelijk veranderen in woonruimte. Dit is goed voor de levendigheid in het gebied.

Hoe blijft u op de hoogte?

Documenten