Lees pagina voor

Subsidieregeling Gezond en Actief Leven Akkoord Wijchen

In Wijchen gaan we voor gezonde inwoners in een gezonde gemeente waarbij alle inwoners actief mee kunnen doen in de samenleving. Dit kunnen wij als gemeente niet alleen. Daar hebben wij uw hulp bij nodig. Samen maken wij Wijchen gezond! De gemeente Wijchen heeft daarvoor een subsidieregeling voor initiatieven en activiteiten die bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van mensen.

Verenigingen, stichtingen en initiatiefnemers kunnen een aanvraag doen als zij hier vanuit hun expertise een bijdrage kunnen leveren aan doelstellingen als:

 1. Onze jeugd groeit gezond en veilig op en krijgt gelijke ontwikkelkansen;
 2. Onze inwoners zorgen goed voor zichzelf en voor elkaar;
 3. Onze inwoners zijn wendbaar en veerkrachtig: hun mentale gezondheid is zo dat zij om kunnen gaan met uitdagingen in het leven;
 4. Onze inwoners worden vitaal oud en houden zo lang mogelijk de regie;
 5. De fysieke en sociale omgeving is aantrekkelijk en draagt bij aan gezond leven.

Heb je een goed idee dat bijdraagt aan een gezond Wijchen en wil je een financieel steuntje in de rug om het uit te kunnen voeren? Vraag dan nu een subsidie aan.

Aanvragen

Je kunt subsidie aanvragen voor activiteiten die passen binnen de volgende onderdelen:

 • Een tegen eenzaamheid
 • Verbeteren mentale gezondheid
 • Aanpak overgewicht en obesitas
 • Valpreventie en vitaal ouder worden
 • Gezonde leefomgeving
 • Het terugdringen van gezondheidsachterstanden

Alle informatie en voorwaarden vind je in de subsidieregeling ‘Gezond en Actief Leven Akkoord Wijchen’ (Deze link gaat naar een externe website). Een aanvraag kun je indienen door het online formulier in te vullen. Ook kun je een word-versie van het aanvraagformulier ontvangen door deze op te vragen bij gezondenactief@drutenwijchen.nl. Deze kun je ook via dit mailadres indienen.

Aanvraagformulier subsidie Gezond en Actief Leven Akkoord (Deze link gaat naar een externe website)

Voor welke periode?

Deze subsidieregeling geldt alleen voor het jaar 2024, waarbij de subsidie binnen zes maanden besteed moet worden. De subsidieaanvraag moet uiterlijk 1 november 2024 worden ingediend.

Wat moet je verder nog weten?

We beoordelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. We kunnen de aanvraag alleen beoordelen als deze compleet is.

Andere subsidies

Er zijn ook andere subsidiemogelijkheden binnen het sportakkoord (Deze link gaat naar een externe website). Deze zijn voor initiatieven die het bewegen bevorderen. Ook is er de LEADER subsidie (Deze link gaat naar een externe website) voor onder andere leefbare en veerkrachtige dorpen. Twijfel je welke subsidie bij je idee past? Mail ons, dan denken we met je mee.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op via gezondenactief@drutenwijchen.nl. Via dit mailadres kun je ook contact opnemen met de gezondheidsmakelaars van de GGD die bij je idee kunnen adviseren.