Lees pagina voor

Gezond en Actief Wijchen

In Wijchen willen we dat iedereen mee kan doen. We noemen dat Gezondheid en Actief leven. We helpen inwoners keuzes te maken over hun gezondheid, hun manier van leven en de omgeving waar ze wonen. Samen met veel organisaties zetten we ons in voor een gezonder Wijchen. Thuis, in de omgeving, op school, op het werk en in de sportkantine.

Wilt u meer weten over Gezond en Actief Wijchen? Op deze pagina’s leest u meer over onze thema’s. Deze thema’s zijn Sport en Bewegen, Rookvrije Generatie en Gezond Gewicht. Ook vindt u hier het sportakkoord en het preventieakkoord. En de stappen die wij al hebben gezet.

Wilt u meedenken?

Twee keer per jaar organiseren wij een Gezond en Actief café. Tijdens dit café bedenken wij samen hoe wij de gemeente Wijchen gezonder en actiever maken. We moedigen elkaar aan en delen ideeën. Met deze ideeën gaan we aan de slag. Iedereen is welkom: inwoners, vrijwilligers, professionals of andere betrokkenen. Het volgende preventie- en sportcafé vindt plaats op 2 november 2023.

Meer over sport in de gemeente Wijchen

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Op onze pagina Sport lees je meer over sportmogelijkheden in de gemeente Wijchen.

Hoe blijft u op de hoogte?

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van het project.