Lees pagina voor

Gezond en Actief Wijchen

In Wijchen willen we dat iedereen mee kan doen. We noemen dat Gezondheid en Actief leven. We helpen inwoners keuzes te maken over hun gezondheid, hun manier van leven en de omgeving waar ze wonen. Samen met veel organisaties zetten we ons in voor een gezonder Wijchen. Thuis, in de omgeving, op school, op het werk en in de sportkantine.

Wilt u meer weten over Gezond en Actief Wijchen? Op deze pagina’s leest u meer over onze thema’s. Deze thema’s zijn Sport en Bewegen, Rookvrije Generatie en Gezond Gewicht. Ook vindt u hier het sportakkoord en het Gezond en Actief leven akkoord. En de stappen die wij al hebben gezet.

 • Op weg naar een gezonder Wijchen

  Hier leest u meer over de stappen die wij samen zetten.

  Lees hier meer Op weg naar een gezonder Wijchen
  • De Praktijkcheck

   Stel je voor dat lezen, schrijven en werken met een computer niet heel makkelijk voor je zijn. Maar je wil wél van alles kunnen regelen, zoals naar de huisarts gaan. Hoe red je je dan? Dat is de vraag waar het om gaat bij de Praktijkcheck.

  • Lopen op doktersadvies

   Wandelen. Het lijkt iets heel simpels, maar Marjon Langenhuizen en Willemijn Gijsbers zijn groot fan. Ze werken allebei voor huisartsenpraktijk Van Oorschot in Wijchen en zijn deze herfst gestart met Praktijkwandelen.

  • Diabetes Challenge: voor iedereen die wil wandelen

   Een stukje wandelen, gezellig praten en tegelijkertijd heel gezond bezig zijn: het gaat bijna vanzelf voor de deelnemers van de Diabetes Challenge.

  • De Leefstijlcarrousel: leren over positieve gezondheid

   Hoe kook je gezond? Hoe blijf je lekker bewegen? En hoe pak je stress aan? Het zijn zomaar wat onderwerpen die voorbij kwamen bij de Leefstijlcarrousel.

  • Rookvrije generatie

   Wijchen wil opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

   Deze stap bevat video

Wilt u meedenken?

Twee keer per jaar organiseren wij een Gezond en Actief café. Tijdens dit café bedenken wij samen hoe wij de gemeente Wijchen gezonder en actiever maken. We moedigen elkaar aan en delen ideeën. Met deze ideeën gaan we aan de slag. Iedereen is welkom: inwoners, vrijwilligers, professionals of andere betrokkenen. Het volgende preventie- en sportcafé (Gezond en Actief café) vindt plaats in najaar 2024.

Meer over sport in de gemeente Wijchen

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Op onze pagina Sport lees je meer over sportmogelijkheden in de gemeente Wijchen.

Hoe blijft u op de hoogte?

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van het project.