Lees pagina voor

Bereikbaarheid op de Dag van Wijchen

Hier kunt u lezen hoe u op de Dag van Wijchen, woensdag 20 juli aanstaande, uw wijk kunt verlaten en hoe bijvoorbeeld het centrum bereikbaar is.

Route en centrum afgesloten

Vanaf 06.00 uur is het centrum voor verkeer afgesloten. Dit zal duren tot 13.00 uur voor de gebieden buiten het centrum en tot 14.00 uur voor het centrum.

Parkeerplaatsen centrum

De parkeerplaats Dorsvlegel is uit noordelijke richting bereikbaar via de A326 (afslag Wijchen Bergharen), Hernenseweg, Randweg Noord, Klapstraat, Hogeweg (oversteek), Meerdreef en uit zuidelijke richting via de Westerdreef, Zuiderdreef en Meerdreef.

Het Europaplein is bereikbaar via de Ringlaan, Valendrieseweg en Mr van Coothlaan.

Het Aambeeld, de Poort (Jumbo) en de parkeerplaatsen aan de Oude Klapstraat (naast bioscoop) zijn uit noordelijke richting bereikbaar via de Klapstraat, Stationslaan en de Herenstraat en uit zuidelijke richting via de Westerdreef, Zuiderdreef, Meerdreef, Hogeweg (oversteek), Stationslaan en Herenstraat.

Centrum, Uilenboom en Valendries

Deze wijken zijn tijdens de doortocht grotendeels bereikbaar. Via de route om op het Europaplein te komen kan het oostelijke deel van de wijk worden bereikt. Het noordwestelijke deel kan via de Klapstraat, Stationslaan, Bronckhorstlaan en de Kamillestraat worden bereikt. Het deel ten zuiden van de Valendrieseweg kan worden bereikt via de Zuiderdreef of Hogeweg (oversteek), Meerdreef en Oosterweg.

Blauwe Hof

Voor de uit- en ingang van de Blauwe Hof is een aanpassing aan de weg gemaakt zodat auto's via het fietspad de wijk in en uit kunnen. Via de Westerdreef, Zuiderdreef, Hogeweg (oversteek), Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A 326 kan Wijchen worden verlaten. De Stationslaan is afgesloten vanaf de Westerdreef tot aan Aalsburg 11e straat.

Aalsburg

Bewoners van Aalsburg (noordelijk van 17e straat) kunnen de wijk verlaten via de Stationslaan, Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A 326.

Bewoners van Aalsburg (zuidelijk van 17de straat) kunnen de wijk verlaten via de Hogeweg (oversteek), Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg, Hernenseweg, A 326.

Kraaijenberg, Heilige Stoel, Homberg, Wijchen-Noord

De bewoners van deze wijken kunnen de wijk verlaten via de Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A326.

Hofsedam

De bewoners van wijk Hofsedam/Zesweg kunnen de wijk verlaten via Elzenweg-Zesweg, Gagelvenseweg, Randweg Noord of richting Tuinwereld, Palkerplein.

Saltshof en Veenhof

De bewoners van de wijken Veenhof en Saltshof kunnen de wijk verlaten via de Holenbergseweg, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A 326. Aan de bewoners van de straten Veenhof 21, 22 en 25 wordt geadviseerd hun auto daags voor de doortocht elders te parkeren. Tussen 06.00 – 13.00 uur kunnen zij met hun auto deze straten niet verlaten of bereiken.

Elsland en Hoogmeer

De bewoners van Elsland kunnen de Zuiderdreef oversteken naar de Hoogmeer en via het winkelcentrum Zuiderpoort langs de rotonde via de Zuiderdreef, Hogeweg, Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg), Hernenseweg, A 326 Wijchen verlaten.

De Ververt en de Geer

De bewoners van De Ververt kunnen de Zuiderdreef oversteken naar de Geer en vervolgen via de Woordsestraat (aanpassing aan de weg) doorrijden naar Kerkeveld en die wijk via de normale uitgang verlaten.

Kerkeveld en Huurlingsedam

De bewoners van Kerkeveld en Huurlingsedam kunnen dit jaar via de bestaande uitgangen en de rotonde de wijk verlaten. Bij de rotonde dient men rekening te houden met wandelaars en de aanwijzigingen van de verkeersregelaars op te volgen. Vanwege werkzaamheden aan de Mulder (Huurlingsedam) kunnen automobilisten en overig gemotoriseerd verkeer de wijk via de Oosterweg en de Graafseweg bereiken. Fietsers en wandelaars gaan via de bruggen richting Kerkeveld de wijk in.

Overige wijken in Wijchen-Zuid

De bewoners van de overige wijken kunnen hun wijk verlaten via de Westerdreef, Zuiderdreef, Hogeweg (oversteek), Klapstraat, Randweg Noord (richting Kraaijenberg, Hernenseweg, A 326.

Geen blauwe zone

Alle parkeerplaatsen in het centrum van Wijchen die binnen de blauwe zone vallen, hebben op deze ene dag (20 juli 2022) geen tijdslimiet. Dus als u naar de Vierdaagse komt kijken, mag u (alléén op 20 juli 2022) uw auto voor onbeperkte tijd parkeren binnen de blauwe zone. U kan dus lange tijd naar de Vierdaagse komen kijken!

Oversteekplaatsen

De oversteekplaatsen op de Dag van Wijchen zijn:

  • Graafseweg/Leemweg (Alverna)
  • Randweg Noord/Hoefsestraat (Veenhof)
  • Stationslaan/Hoefsestraat/Ringlaan (Spoorwegovergang)
  • Hogeweg/Oud Ravensteinseweg (Shell tankstation)
  • Drutenseweg/Balgoijseweg (Rotonde)

Bekijk hier de overzichtskaart voor de hele route door Wijchen.

Meer informatie

Voor vragen over de Vierdaagse in Wijchen kunt u contact opnemen met onze adviseur evenementen Sanne Effing via 088 432 71 28. Of stuur een mail naar s.effing@drutenwijchen.nl.