Lees pagina voor

Zwerfafval

Wist u dat zwerfafval helaas ook in Wijchen een hardnekkig en kostbaar probleem is? De gemeente is samen met inwoners dagelijks actief om zwerfafval op te ruimen. Iedereen jong en oud kan meehelpen om zwerfafval op te ruimen.

Meld u aan!

U kunt zich aanmelden om mee te helpen met het opruimen van zwerfafval bij u in de straat. Stuur hiervoor een mail naar reiniging@wijchen.nl

Of wilt u samen met andere bewoners zwerfafval inzamelen op een bepaalde plek? Dien dan een idee in voor het project ‘burgerparticipatie zwerfafval’. Of doe mee met de World Cleanup Day op 20 september 2024.

Wat is het project burgerparticipatie zwerfafval?

Het burgerparticipatie zwerfafval project loopt sinds 2013. We proberen hiermee minder zwerfafval in de openbare ruimte te krijgen. Ook willen we minder klachten over zwerfafval hebben. Dit willen we graag samen met u, onze inwoners, verenigingen en maatschappelijke partners bereiken. Wilt u als groep een actie houden? U kunt uw groep daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar reiniging@wijchen.nl.

Wat is de Landelijke Opschoondag?

Al enkele jaren worden op deze dag schoonmaakacties gehouden in de gemeente Wijchen. Aan deze dag doen ieder jaar vele inwoners, basisschoolleerlingen en verenigingen mee. De gemeente stelt op deze dag de nodige materialen beschikbaar. Ook zorgt de gemeente voor het afvoeren van het ingezamelde zwerfafval. Doet u mee? Meld u aan via reiniging@wijchen.nl.

Wat is de World Cleanup Day?

World Cleanup Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee. In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van World Cleanup Day en Nederland Schoon draagt graag bij aan deze wereldwijde beweging. Gemeente Wijchen ondersteunt deze actie door het beschikbaar stellen van materialen en het ophalen van het verzamelde zwerfafval. In 2023 is de World Cleanup Day op 16 september. Doet u mee? Meld u aan via reiniging@wijchen.nl.

Heeft u een idee voor verminderen of voorkomen van zwerfafval?

Geef uw idee door aan uw wijkbeheerder via het meldingsformulier (Deze link gaat naar een externe website) of bel naar 088 432 70 00

Vragen?

Neem telefonisch contact op via 088 432 72 29 of via e-mailadres gemeente@wijchen.nl