Lees pagina voor

Zwerfafval

Wist u dat zwerfafval helaas ook in Wijchen een hardnekkig en kostbaar probleem is? De gemeente is dagelijks actief om zwerfafval op te ruimen. Helaas ligt er nog genoeg in het groen en op de wegen. Wilt u meehelpen om zwerfafval op te ruimen?

Meld u aan!

U kunt zich aanmelden om mee te helpen met het opruimen van zwerfafval bij u in de straat. Vul hiervoor het meldingsformulier (Deze link gaat naar een externe website) in.

Of wilt u samen met andere bewoners zwerfafval inzamelen op een bepaalde plek? Dien dan een idee in voor het project ‘burgerparticipatie zwerfafval’. U leest hieronder alle informatie daarover.

Wat is het project burgerparticipatie zwerfafval?

Het burgerparticipatie zwerfafval project loopt sinds 2013. We proberen hiermee minder zwerfafval in de openbare ruimte te krijgen. Ook willen we minder klachten over zwerfafval hebben. Het project loopt tot 2022. Dit willen we graag samen met u, onze inwoners, verenigingen en maatschappelijke partners bereiken.

Subsidie voor initiatieven aanpak zwerfafval

De gemeente Wijchen heeft tot en met 2023 jaarlijks subsidie voor de bestrijding van zwerfafval. De subsidie is voor initiatieven van bewoners, leefbaarheidsgroepen of verenigingen die gericht zijn op het voorkomen en aanpakken van zwerfafval.

Vragen?

Vragen kunt u stellen aan Patricia van Wolferen, telefonisch via 088 432 72 29 of via e-mailadres p.van.wolferen@drutenwijchen.nl.