Lees pagina voor

Rijbewijs

Een rijbewijs moet u persoonlijk aanvragen bij de gemeente. Dit kan alleen op afspraak. Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs zelf ophalen.

Wat moet u meenemen?

Gezondheidsverklaring

Een gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over uw gezondheid. Het CBR beoordeelt met de ingevulde gezondheidsverklaring of u gezond genoeg bent om te rijden. Als u van het CBR een brief krijgt, kunt u uw nieuwe rijbewijs aanvragen.

In deze gevallen moet u eerst de vragenlijst invullen, voordat u een rijbewijs kunt aanvragen:

Gezondheidsverklaring aanvragen bij CBR (Deze link gaat naar een externe website)

Bent u 75 jaar of ouder?

Dan kunt de verklaring ook bij de gemeente kopen. Dit kan alleen op afspraak. Let op: als u de gezondheidsverklaring aanvraagt bij het CBR gaat het sneller. Maak een afspraak (Deze link gaat naar een externe website)

Rijbewijs kwijt of gestolen

Is uw rijbewijs kwijt of gestolen? Geef dit online door bij de RDW met uw DigiD. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Kunt u de vermissing niet digitaal doorgeven? Geef de vermissing dan door bij uw afspraak voor uw nieuwe rijbewijs.

Doorgeven vermissing bij de RDW (Deze link gaat naar een externe website)

Heeft u de vermissing doorgegeven? Dan is uw rijbewijs niet meer geldig. U moet een nieuwe aanvragen. Dat kan alleen op afspraak. Kijk bij ‘meenemen’ wat u mee moet nemen naar de afspraak.

Rijbewijs vermist en nieuwe aanvragen (Deze link gaat naar een externe website)

Spoedaanvraag nodig?

Dat kan! Aanvragen voor 12.00 uur kunt u meestal de volgende werkdag ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Wat kost het?

Prijzen rijbewijs
Product Prijs
Rijbewijs  € 41,60
Rijbewijs spoedaanvraag  € 39,30
Gezondheidsverklaring (via gemeente)  € 75,70

Buitenlands rijbewijs omwisselen

Heeft u een buitenlands rijbewijs en woont u in Nederland? Dan kunt u het rijbewijs in veel gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Controleer eerst op de website van het RDW of u het rijbewijs kunt omwisselen. Is dit het geval? Bel u ons dan om een afspraak te maken. Ons nummer is: 088 432 70 00.