Lees pagina voor

Soorten onderwijs

Basisonderwijs

Informatie over welke basisscholen er in Wijchen zijn, vindt u op de website van Samenwerkingsstichting Kans en Kleur (Deze link gaat naar een externe website). Hieronder vallen alle basisscholen.

Voortgezet onderwijs

In Wijchen zijn 2 scholen voor voortgezet onderwijs.

Volwasseneneducatie

Volwasseneneducatie is voor volwassenen die een vak willen leren en een diploma of certificaat willen halen. Zij vallen door hun leeftijd buiten het normale onderwijs. Ook kunnen leerlingen die via het ‘normale’ onderwijs geen diploma hebben gehaald, hier terecht. Volwasseneneducatie wordt verzorgd door:

ROC Nijmegen. Mbo-opleidingen en volwasseneneducatie via het ROC Nijmegen. Website ROC Nijmegen (Deze link gaat naar een externe website)

Schoolvakanties

De data van de zomervakantie zijn wettelijk vastgesteld. Voor de overige vakanties geeft het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCenW) adviesdata. Op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website) vind u de adviesdata. Deze data zijn niet voor het hele land gelijk. De scholen kunnen de korte vakanties (herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) zelf bepalen.

De gemeente Wijchen valt in de regio Zuid. Soms komt het voor dat de start van de zomervakantie afwijkt van de adviesdatum van het ministerie van OCenW. Dat heeft te maken met de Nijmeegse wandelvierdaagse en de doorkomst van de wandelaars in Wijchen op de woensdag. De week van de Vierdaagse nemen de Wijchense scholen altijd op in hun zomervakantie.