Lees pagina voor

Soorten onderwijs

Er zijn verschillende schoolsoorten. 

Basisonderwijs

Uitgebreide informatie over welke scholen voor basisonderwijs er in Wijchen zijn, vindt u op de website van het schoolbestuur waar al deze scholen onder vallen. Dat is de Samenwerkingsstichting Kans en Kleur.

Voortgezet onderwijs

Voorgezet onderwijs kan in Wijchen gevolgd worden bij de volgende scholen.

Volwasseneneducatie

Volwasseneneducatie is voor volwassenen die een vak willen leren en een diploma of certificaat willen behalen. Zij vallen door hun leeftijd buiten het normale onderwijs. Ook is dit onderwijs geschikt voor leerlingen die zijn gestrand in het normale onderwijs en alsnog een diploma willen halen. Volwasseneneducatie wordt verzorgd door:

Schoolvakanties

De data van de zomervakantie zijn wettelijk vastgesteld. Voor de overige vakanties geeft het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCenW) adviesdata. Op de website van de Rijksoverheid vind u de adviesdata. Deze data zijn niet voor het hele land gelijk. De scholen kunnen de korte vakanties (herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) zelf bepalen.

De gemeente Wijchen behoort tot de regio Zuid. Soms komt het voor dat de start van de zomervakantie afwijkt van de adviesdatum van het ministerie van OCenW. Dat heeft te maken met de Nijmeegse wandelvierdaagse en de doorkomst van de wandelaars in Wijchen op de woensdag. De week van de Vierdaagse nemen de Wijchense scholen altijd op in hun zomervakantie