Wijchen Gezond is een initiatief van huisartsen, apothekers en ZZG- zorggroep. Samen met betrokken burgers spannen zij zich in, om de inwoners van Wijchen zo gezond mogelijk te laten leven. Een Wijchen Gezond ambassadeur nam het initiatief om bankjes neer te mogen zetten op plekken waar de gemeente dat niet doet. Denk aan, looproutes naar de winkels, huisarts, apotheek of in de wijk. Zo kunt u tussendoor even uitrusten of een praatje maken met elkaar. De gemeente Wijchen vindt dit een goed idee! Daarom is het mogelijk om een bankje te sponsoren. Hieronder leest u hoe u dat kunt doen.

Wat moet ik doen?

Wilt u een bankje sponsoren? Dan kunt u contact opnemen met Patricia van Wolferen. Stuurt u haar een e-mail p.van.wolferen@drutenwijchen.nl of bel naar 088 432 72 29.

Wat moet ik betalen?

De kosten voor het sponsoren van een bankje en prullenbak zijn afhankelijk van de keuze voor het bankje en of er al een verharde ondergrond aanwezig is. U kunt zelf een bankje bestellen. U kunt er ook voor kiezen om het te laten maken door leerlingen van het Pro College Wijchen. De kosten voor een bankje gemaakt door het Pro College zijn € 225,--. Voor informatie en voorbeelden kunt u mailen naar: WijchenGezond@gmail.com of ernie.drissen@gmail.com

De kosten voor het leveren en plaatsen van een prullenbak zijn in totaal € 307,--, waarvan de helft van de kosten van € 153,50 voor de sponsor zijn.

Handig om te weten

Wilt u een bankje sponsoren?

Wilt u graag een bankje in uw wijk of op een looproute? Dan kunt u een bankje samen met een prullenbak sponsoren. De plaats van het bankje en de prullenbak moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het bankje en de prullenbak staan op een plaats:

  • die makkelijk bereikbaar is
  • langs een looproute
  • die verhard is, bijvoorbeeld op een stoep
  • de mensen die in de buurt wonen, moeten het eens zijn met de plaatsing van het bankje en de prullenbak.

De eisen aan het bankje zijn:

  • Het bankje is maximaal 200 cm breed, 80 cm hoog en 80 cm diep.
  • Het bankje is gemaakt van duurzame materialen (FSC hardhout, metaal, kunststof of beton) en kan minimaal 5 jaar blijven staan.
  • Het bankje is veilig, stevig en wekt geen ergernis op.
  • Op het bankje is een ‘reclame’ bordje geplaatst dat maximaal 15 cm hoog en 25 cm breed is en waarop de naam en eventueel het logo van u als sponsor vermeld staan.
  • De zijkant van het bankje heeft een klein bordje (3 x 4 cm) met het logo van Wijchen Gezond.

Onderhoud

U bent als sponsor zelf verantwoordelijk voor het plaatsen en onderhouden van het bankje. De gemeente Wijchen leegt de prullenbakken en controleert het bankje regelmatig op schade of slijtage. Is het bankje stuk? Dan moet de sponsor het bankje laten maken of weghalen.

Gesponsorde bankjes

Op de kaart vind u bankjes die gesponsord zijn: