Lees pagina voor

Standplaatsvergunning

Wilt u spullen of eten verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen? Bent u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. U mag dan met uw kraam of wagen op een openbare plek in de open lucht staan. Bijvoorbeeld op of aan een openbare weg.

In de gemeente Wijchen mag u een langdurende standplaats(meer dan 6 maanden voor een of meer dagdelen) in nemen op de volgende plekken:

Het innemen van een kortdurende(maximaal 6 maanden) standplaats mag op de volgende plekken:

Per locatie verlenen wij één standplaatsvergunning per dagdeel.

Wat kost het?

Aan het in behandeling nemen van een aanvraag voor een standplaatsvergunning zijn kosten verbonden, dat noemen we leges. Ook zijn er kosten voor het gebruik van gemeentegrond, dat noemen we precario.

Kosten standplaats
Standplaats Kosten
Commerciële standplaats € 77,30
Precariokosten per m2 ingenomen grond per dag € 55,45 per jaar
Voor een niet-commerciële standplaats tijdens de Nijmeegse vierdaagse € 34,10

Hoelang duurt het?

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de vergunning krijgt. Als er een wachtlijst is of heeft de gemeente een maximum ingesteld dan kan het langer duren voordat u de vergunning krijgt.

Vragen?

Bij vragen helpen de medewerkers van team APV u graag verder. U kunt bellen naar: 088 432 79 88. U kunt het beste bellen op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur. Op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar apv@wijchen.nl.

Procedure

In het najaar maken wij alle beschikbare standplaatsen bekend via de gemeentelijke website, in weekbladen De Wegwijs en de Maas&Waler en op de website van de Vereniging voor ambulante handel. Deze beschikbare standplaatsen worden dan voor 2 weken opgesteld. Wilt u gebruik maken van een beschikbare standplaats dan dient u voor de einddatum een volledige aanvraag in te dienen. Indien er meer aanvragen binnenkomen voor dezelfde locatie en op dezelfde of overlappende dagen dan zal er onder de volledig ingediende aanvragen worden geloot. Indien u uitgeloot wordt kunt u geen standplaatsvergunning krijgen voor de aangevraagde locatie en zullen er geen leges voor de aanvraag in rekening worden gebracht.

De standplaatsvergunning gaat op zijn vroegst in op 1 januari van het nieuwe jaar.

Zijn er binnen de opengestelde publicatieperiode geen aanvragen ontvangen voor de betreffende locaties dan worden deze aangemerkt als vrije standplaatslocaties.
Voor vrije standplaatsen kunnen op elk moment van het jaar een standplaatsvergunning worden aangevraagd. Deze aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Schriftelijk aanvragen

Wilt u liever een schriftelijke aanvraag indienen?

Formulier standplaatsvergunning (PDF, 204.0 kB)

Stuur het op naar: Postbus 9000, 6600 HA Wijchen