Lees pagina voor

Standplaatsvergunning

Wilt u spullen of eten verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen? Bent u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. U mag dan met uw kraam of wagen op een openbare plek in de open lucht staan. Bijvoorbeeld op of aan een openbare weg.

In de gemeente Wijchen mag u een langdurende standplaats(meer dan 6 maanden voor een of meer dagdelen) in nemen op de volgende plekken:

Het innemen van een kortdurende(maximaal 6 maanden) standplaats mag op de volgende plekken:

Per locatie verlenen wij één standplaatsvergunning per dagdeel.

Wat kost het?

Aan het in behandeling nemen van een aanvraag voor een standplaatsvergunning zijn kosten verbonden, dat noemen we leges. Ook zijn er kosten voor het gebruik van gemeentegrond, dat noemen we precario.

Kosten standplaats
Standplaats Kosten
Commerciële standplaats € 79,60
Precariokosten per m2 ingenomen grond per dag € 58,80 per jaar

Hoelang duurt het?

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de vergunning krijgt. Is er een wachtlijst? Of heeft de gemeente een maximum ingesteld? Dan kan het langer duren voordat u de vergunning krijgt.

Vragen?

Bij vragen helpen de medewerkers van team APV u graag verder. U kunt bellen naar: 088 432 79 88.

U kunt hen het beste bereiken:

U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar apv@wijchen.nl.

Procedure

In het najaar maken wij alle beschikbare standplaatsen bekend. Op de gemeentelijke website, in de Wegwijs en op de website van de Vereniging voor ambulante handel. Deze beschikbare standplaatsen staan dan voor 2 weken open. Wilt u gebruik maken van een beschikbare standplaats? Dien dan voor de einddatum een complete aanvraag in. 

Zijn er meer aanvragen voor dezelfde plek en op dezelfde of overlappende dagen? Dan loten wij. Bent u uitgeloot? Dan krijgt u geen standplaatsvergunning voor de aangevraagde plek. U hoeft dan niet te betalen voor de aanvraag.

De standplaatsvergunning gaat op zijn vroegst in op 1 januari van het nieuwe jaar.

Ontvangen wij binnen de publicatieperiode geen aanvragen voor een plek? Dan zijn dit vrije standplaatsplekken. Voor vrije standplaatsen kunt u op elk moment van het jaar een standplaatsvergunning aanvragen. Deze aanvragen beoordelen wij op volgorde van binnenkomst.

Schriftelijk aanvragen

Wilt u liever een schriftelijke aanvraag indienen?

Formulier standplaatsvergunning (PDF, 204.0 kB)

Stuur het op naar: Postbus 9000, 6600 HA Wijchen