Lees pagina voor

Stichting ondernemersklankbord

Bent u ondernemer of ZZP-er en heeft u vragen over uw strategie, een te nemen beslissing of de door te voeren veranderingen en wilt u klankborden met een onafhankelijke ervaren expert?

De adviseur van stichting Ondernemersklankbord OKB is een oud-ondernemer of manager die zich kan inleven in uw vraagstuk en zal u graag met raad en daad bijstaan.

Starters

Van plan een eigen bedrijf te starten? Of bent u al bezig een eigen bedrijf te het starten? Of misschien zijn nog niet zo lang geleden de deuren geopend?
Vol enthousiasme beginnen jaarlijks vele mensen met een eigen bedrijf. Maar een groot aantal van deze bedrijven gaat binnen enkele jaren helaas weer ten onder. Soms ligt dat aan een gebrekkige voorbereiding, geen heldere strategie of worden er in het begin onjuiste inschattingen gemaakt.
In de eerste jaren moet u als starter veel beslissingen nemen die bepalend zijn voor het slagen van uw bedrijf. En juist in deze zo belangrijke startfase kan de steun van een adviseur van Ondernemersklankbord het verschil maken en u helpen met een succesvolle start.

Bedrijfsbegeleiding

Bent u met uw bedrijf al enkele jaren goed op weg en wilt u de onderneming verder ontwikkelen? Wilt u advies over personeelszaken, marketing of investeringen? Staat u voor moeilijke beslissingen als reorganiseren, productontwikkeling of verhuizen? Een ervaren adviseur van Ondernemersklankbord (her)kent uw vraag en kan u verder helpen zodat u een bij uw bedrijf passende strategie ontwikkelt.

Bedrijfsoverdracht

Het beëindigen of overdragen van een bedrijf is vaak een ingewikkeld proces, zowel op organisatorisch, financieel als emotioneel gebied. Alle reden om steun te zoeken bij een adviseur van Ondernemersklankbord die dat zelf heeft meegemaakt en met u meevoelt. En die u een praktische leidraad kan geven.
Ook als u een bedrijf overneemt van een ander kan de OKB-adviseur u op weg helpen. En zeker wanneer familie of kennissen bij de overdracht zijn betrokken, is een neutraal en onafhankelijk klankbord van grote waarde.

Faillissementspreventie

De afgelopen jaren zijn tal van bedrijven in financiële problemen gekomen als gevolg van de crisis. Maar het hoeft niet altijd op een faillissement uit te draaien. Deskundige ondersteuning door een adviseur van Ondernemersklankbord kan u helpen de financiële bedrijfsvoering te verbeteren en de weg omhoog te vinden. Of – als het toch zover komt – de schade beperken.

Wat moet u doen?

U meldt zich aan op de website van de stichting Ondernemersklankbord.
Binnen twee werkdagen neemt Ondernemersklankbord contact met u op en brengt u in verbinding met een adviseur uit het team bij u in de buurt. Samen neemt u uw vraag of probleem door en de adviseur legt u de werkwijze van Ondernemersklankbord uit.
Het Klankbordtraject duurt in principe een half jaar, ongeacht het aantal gesprekken dat u heeft. Voor de stichting wordt een donatie gevraagd van minimaal € 100.