Lees pagina voor

Stimuleringslening verduurzaming zakelijk

Bent u een ondernemer en ligt uw bedrijfspand in de gemeente Wijchen? En wilt u minder energie verbruiken na het verbouwen van uw pand? Dan kunt u hiervoor een lening afsluiten bij de gemeente Wijchen.

De lening

  1. De hoogte van de lening is minimaal € 20.000 en maximaal € 100.000.
  2. Het rentepercentage voor de lening is 1,6%.
  3. De looptijd van de lening is 10 jaar bij bedragen tot € 50.000 en 15 jaar bij bedragen vanaf € 50.000.
  4. De stimuleringslening verstrekken wij onderhands, annuïtair en via een bouwdepot.
  5. Als een huurder de lening aanvraagt, dan moet deze een goedkeuring van eigenaar van het pand meesturen. Hierin staat dat de eigenaar akkoord gaat met de investering.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor een lening?

Voor de lening komen verschillende maatregelen in aanmerking, die zorgen voor minder energieverbruik.

Denk bijvoorbeeld aan:

Alle maatregelen die in aanmerking komen voor de lening, staan in de maatregelenlijst (Deze link gaat naar een externe website) die hoort bij de Verordening Stimuleringslening verduurzaming winkels, kantoren en panden met zakelijke bestemming Wijchen (Deze link gaat naar een externe website).

Kosten aanvragen lening

Als u een lening aanvraagt, toetst de SVn deze aan de gestelde eisen. Daarvoor rekenen zij kosten. De kosten zijn € 1.500 (inclusief BTW).

Wat moet u doen?

De aanvraag voor de lening bestaat uit twee stappen:

Stap 1: Online lening aanvragen bij de gemeente

Aanvragen stimuleringslening verduurzaming zakelijk (Deze link gaat naar een externe website)

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan ontvangt u een toewijzingsbrief voor het aanvragen van de lening. Met de brief vraagt u de lening aan bij het SVn.

Stap 2: Online lening aanvragen bij de SVn

Op de website van SVn vraagt u de lening aan. Bij uw aanvraag levert u verschillende documenten aan. SVn voert aan de hand daarvan de financiële toets uit voor de gemeente. Voldoet u aan de voorwaarden? En kunt u de lening financieel dragen? Dan stuurt SVn u een offerte voor de stimuleringslening zakelijk.

Vragen?

Dan kunt u contact opnemen met Margreet Aldeweireldt via telefoonnummer: 088 432 71 45 of stuur een e-mail naar m.aldeweireldt@drutenwijchen.nl. Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met de SVn via telefoonnummer: 088 253 94 00 of een e-mail sturen naar info@svn.nl.