Lees pagina voor

Subsidieregeling voor Wijchen door Wijchen

De cultuursector is hard geraakt door de coronamaatregelen. De gemeente Wijchen wil door middel van deze subsidieregeling de gevolgen van deze maatregelen verzachten. De gemeente ondersteunt eenmalige projecten, experimenten, en optredens van Wijchense makers in de cultuursector. Meer informatie over de subsidieregeling kunt u vinden op de website van de Overheid (Deze link gaat naar een externe website). Hier vindt u ook een lijst met SBI-codes die in aanmerking komen voor subsidie.

Wie kan de subsidie aanvragen?

De regeling is bedoeld voor culturele organisaties en zzp’ers in de cultuursector en horeca in de gemeente Wijchen. Onder het motto: Voor Wijchen Door Wijchen subsidieert de gemeente culturele activiteiten in de gemeente Wijchen. Van een popbandje of singer-songwriter op het terras van een café tot aan een verhalenverteller of dichter in het restaurant. Zo bezorgt de gemeente bezoekers van horeca een nog leukere middag of avond, en de culturele ondernemer weer wat werk. Op weg naar het herstel voor cultuurmakers uit de coronacrisis. De activiteiten worden uitgevoerd door in de gemeente Wijchen woonachtige cultuurmakers en vinden plaats in de gemeente Wijchen.

Aanvraag

Er kan subsidie worden aangevraagd voor:

De regeling heeft een korte doorlooptijd in vergelijking met andere subsidieregelingen: aanvragen worden binnen drie weken beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Overige voorwaarden subsidie: