Van maandag tot en met zaterdag van 07.00-12.00 uur is het centrumgebied zonder ontheffing toegankelijk voor het laden en lossen van goederen. Voor toegang buiten de laad- en lostijden (de venstertijden)  is een ontheffing nodig. Let op: dit gaat alleen om een ontheffing voor het laden en lossen. Dit is geen parkeervergunning.

De indieningstermijn voor het aanvragen van een ontheffing voor het laden en lossen in het centrumgebied van de gemeente Wijchen is vier weken voorafgaand aan de datum dat u de ontheffing wilt gebruiken. Dit geldt voor bewoners maar ook voor bedrijven.

Bewoners

Online

U kunt heel makkelijk online een aanvraag doen.

Tijdelijke ontheffing aanvragen

Online tijdelijke ontheffing aanvragen 

Vaste ontheffing aanvragen

Online vaste ontheffing aanvragen 

Wijziging vaste ontheffing doorgeven

Online wijziging vaste ontheffing doorgeven 

Bedrijven

Online

U kunt heel makkelijk online een aanvraag doen met eHerkenning:

Tijdelijke ontheffing aanvragen

Online tijdelijke ontheffing aanvragen (eHerkenning)

Vaste ontheffing aanvragen

Online vaste ontheffing aanvragen (eHerkenning)

Wijziging vaste ontheffing doorgeven

Online wijziging vaste ontheffing doorgeven (eHerkenning)

Wat moet ik betalen?

Leges:

  • Leges voor een tijdelijke ontheffing: € 34,20
  • Leges vaste ontheffing bewoners voor vijf jaar: € 102,45
  • Leges vaste ontheffing bedrijven voor 3 jaar: € 136,70
  • Leges voor een wijziging van de ontheffing: € 34,20

Wilt u namens een taxibedrijf een ontheffing aanvragen? Dan kunt u contact opnemen met team APV.
Een vaste ontheffing voor taxibedrijf met 1 taxi kost voor 1 jaar € 136,70. Een vaste ontheffing voor een taxibedrijf met meer dan 2 taxi's kost voor 1 jaar € 273,45.

Handig om te weten

Van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 12.00 uur is het mogelijk om zonder ontheffing het centrumgebied in te rijden voor het laden en lossen van goederen. De beweegbare palen gaan dan automatisch naar beneden als er een voertuig voor stopt. Parkeren in het centrumgebied is niet toegestaan (alleen in bijzondere situaties is een tijdelijke parkeerontheffing mogelijk). Buiten de venstertijden en op zondag is het centrumgebied alleen toegankelijk voor motorvoertuigen van ontheffinghouders.

Toegang tot het centrumgebied is alleen mogelijk via de Kasteellaan ( tegenover het kasteel) en de Touwslagersbaan. Via de Markt, Spoorstraat of Burchtstraat kan het voetgangersgebied weer worden verlaten.

Vrachtverkeer

De gemeente Wijchen weert grote vrachtauto's uit het centrumgebied. Dit verbetert de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit. Daarom mogen alleen nog vrachtwagens met een lengte tot 12 meter het centrumgebied in. Vrachtwagens langer dan 12 meter dienen te lossen op de Dorsvlegel (achter de Touwslagersbaan) of op het Europaplein (bij Albert Heijn). Op deze locaties buiten het centrumgebied dient u eveneens te laden en te lossen buiten de hierboven genoemde laad- en lostijden.

Beleidsregels toegang centrum