Lees pagina voor

Toekomstbestendig wonen lening

Wilt u uw bestaande koopwoning verbeteren en klaarmaken voor de toekomst? U wilt bijvoorbeeld uw huis duurzamer maken. Of u wilt langer in uw huis blijven wonen. Heeft u hier het geld niet voor? Dan kan de Toekomstbestendig Wonen Lening interessant voor u zijn.

Filmpje over toekomstbestendig wonen lening

De lening

Deze lening heeft een lage rente en is mogelijk voor de volgende maatregelen:

Een voorwaarde van de lening is dat u altijd minimaal 1 duurzaamheidsmaatregel neemt.

Soorten leningen

U kunt kiezen uit verschillende leningen van het stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Meer informatie over de verschillende leningen vindt u op de website van de SVn (Deze link gaat naar een externe website). Bepaal welke lening het beste bij u past en start de aanvraag bij de gemeente.

Wat moet u doen?

De aanvraag voor de lening bestaat uit twee stappen:

Stap 1: Online lening aanvragen bij de gemeente

Of schriftelijk (PDF, 264.5 kB) aanvragen.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan ontvangt u een toewijzingsbrief voor het aanvragen van de lening. Met de brief vraagt u de lening aan bij het SVn.

Stap 2: Online lening aanvragen bij de SVn

Op de website van SVn (Deze link gaat naar een externe website) vraagt u de lening aan. SVn voert de financiële beoordeling uit voor de gemeente. Voldoet u aan de voorwaarden? En kunt u de lening financieel dragen? Dan stuurt SVn u een offerte voor de toekomst bestendig wonen lening.

Vragen?

Dan kunt u contact opnemen met Joost Reumkens via telefoonnummer: 088 432 76 91 of stuur een e-mail naar j.reumkens@drutenwijchen.nl. Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met de SVn via telefoonnummer: 088 253 94 00 of een e-mail sturen naar info@svn.nl.