Lees pagina voor

Trouwen

Jullie willen trouwen? Gefeliciteerd! Op deze pagina vinden jullie alle informatie. Wat geldt voor ‘huwelijk en trouwen’ geldt ook voor ‘geregistreerd partnerschap’.

Wat moeten jullie doen?

Jullie kunnen via het online formulier samen via DigiD een datum reserveren. Ook geven jullie een locatie door en maken jullie een keuze tussen een eigen ambtenaar van de burgerlijke stand of een van de gemeente. Via dit formulier doen jullie meteen de melding voorgenomen huwelijk (ondertrouw) Let op: jullie kunnen de trouwdatum 1 jaar van tevoren reserveren.

Op de website van de rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website) vinden jullie meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap.

Trouwen in de trouwzaal van het Kasteel

Willen jullie trouwen in het prachtige kasteel van Wijchen? Op de website van het kasteel (Deze link gaat naar een externe website) lezen jullie alle informatie over ons mooie kasteel.

Onze trouwambtenaren

In Wijchen zijn er 4 trouwambtenaren: José Verhoeven, Marjan Bernts, Annemiek Nass en Mieke Lewiszong. Zij verzorgen de huwelijken in ons prachtige kasteel. Maar... zij kunnen jullie ook trouwen op een andere locatie! En zij trouwen zelfs op een zondag of een feestdag en in de avonduren.
Voor de trouwdatum maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand kennis met jullie in het kasteel of op locatie.

Wat bieden onze trouwambtenaren?

Trouwtijden

De tijden in het kasteel:

Een huwelijk in de avonduren, dat kan ook! Tussen 17.00 en 22.00 uur. Ook kunnen jullie trouwen op een zondag of feestdag.

Eigen ambtenaar van de burgerlijke stand

Willen jullie graag een eigen ambtenaar van de burgerlijke stand? Dat kan! Dan is een beëdiging van de rechtbank nodig. Dien jullie verzoek daarom minimaal 4 maanden voor de trouwdatum in.

Trouwen op een zondag/feestdag of in de avonduren

Jullie kunnen ook trouwen op een zondag en feestdag of in de avonduren. In de avonduren kan dat tussen 17.00 en 22.00 uur.

De ambtenaar van de burgerlijke stand neemt contact met jullie op.

Trouwen op een andere locatie

Willen jullie liever niet in het kasteel trouwen? Dat kan!

Jullie mogen overal trouwen in de gemeente Wijchen. Er zijn wel een paar voorwaarden. Jullie kunnen bijvoorbeeld niet trouwen in een luchtballon, vliegtuig, onder water in het zwembad, op een weiland of in een coffeeshop.

Vragen jullie eerst bij de locatie na of de door jullie gekozen datum en tijdstip mogelijk is? Daarna kunnen jullie een verzoek indienen om te trouwen op locatie. De ambtenaar van de burgerlijke stand neemt dan contact met jullie op om de locatie te bekijken.

Wijst de ambtenaar van de burgerlijke stand het verzoek toe? Dan maken we afspraken tussen de eigenaar van de locatie, het bruidspaar en de gemeente. De afspraken leggen we in een standaardovereenkomst vast. Is de overeenkomst getekend? Dan stuurt de ambtenaar van de burgerlijke stand via de post een bevestiging naar jullie.

Gratis trouwen

Wonen jullie in de gemeente Wijchen? Dan kunnen jullie ook gratis trouwen. Dat kan om 08.30 en 08.45 uur op de woensdagochtend. Dit huwelijk is in het Huis van de gemeente en duurt 5 minuten.  Jullie kunnen zelf maximaal 4 getuigen meenemen. Hebben jullie geen eigen getuigen dan tekenen 2 getuigen van de gemeente de akte. Dat kost € 15,55 per getuige. 

Wat kost het?

Kosten kasteel Wijchen
Tijdstip Kosten
Maandag t/m vrijdag € 490,80
Zaterdag of in de avonduren € 613,30
Zondag of feestdag € 736,15

Kosten huwelijk op een andere locatie
Tijdstip Kosten
Maandag t/m zaterdag € 687,50
Zondag of feestdag € 932,85

Dit zijn de kosten die jullie aan de gemeente betalen. Het kan zijn dat jullie voor de huur van de locatie kosten moet betalen aan de eigenaar.

Kosten eigen ambtenaar van de burgerlijke stand
Soort ambtenaar Kosten
Beëdigde ambtenaar € 122,65 extra
Niet-beëdigde ambtenaar € 276,05 extra

Kosten trouwboekje
Trouwboekje Kosten
Normale omslag € 20,75

Getuigen van de gemeente

Neemt u zelf geen getuigen mee bij huwelijksvoltrekking in het Huis van de gemeente? Dan kost dat € 16,00 per getuige. Tijdens de gratis huwelijksvoltrekking op woensdagochtend kunt u gebruik maken van de getuigen van de gemeente Wijchen.

Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

Het is mogelijk om een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk. Bellen jullie ons even voor meer informatie? Ons nummer is: 088 432 70 00.

Vragen?

Heeft u geen DigiD of lukt het u niet om digitaal de melding te doen? Of heeft u andere vragen? Neem dan telefonisch contact op met ons op 088 432 70 00.