Lees pagina voor

Uitrit of inrit aanleggen

U mag niet zomaar een inrit of uitrit maken naar de openbare weg. Daarvoor heeft u toestemming nodig van de gemeente op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Een inrit of uitrit zijn hetzelfde. Voor het gemak gaan we uit van een uitrit.

De gemeente houdt bij de beoordeling van de gewenste uitrit rekening met:

Wat moet u doen?

Voor de gewenste uitweg kunt u in de meeste gevallen een melding indienen. U leest in hoofdstuk 4 van het Uitwegenbeleid aan welke nadere regels de uitweg moet voldoen. Past het binnen die voorwaarden dan kunt u een online een melding indienen. U dient hiervoor in het bezit te zijn van DigiD.

Wilt u melding doen namens een bedrijf? Vul dan het formulier in met eHerkenning.

Melding uitrit met eHerkenning (Deze link gaat naar een externe website)

Als uw uitweg niet voldoet aan de nadere regels van het Uitwegenbeleid dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze kunt u indienen via het Omgevingsloket online (Deze link gaat naar een externe website).

Wat kost het?

Voor het aanpassen van de aansluiting op de openbare weg, brengen wij kosten in rekening. U ontvangt hiervoor een offerte na uw ingediende melding.

Wanneer u een omgevingsvergunning nodig heeft dan betaalt u ook leges voor de behandeling van uw aanvraag. Voor een melding betaalt u geen legeskosten.

Hoelang duurt het?

Het meldingsformulier moet u in ieder geval 4 weken voordat u wilt beginnen indienen. Voor een omgevingsvergunning geldt in beginsel een termijn van maximaal 8 weken.

Meer informatie

De gemeente heeft de regels voor uitritten opgenomen in het Uitwegenbeleid Wijchen. Dit uitwegenbeleid vindt u op www.overheid.nl (Deze link gaat naar een externe website). Geef hierbij uw postcode op en geef als zoekterm in de titel het woord 'uitwegenbeleid' op.