Lees pagina voor

Verhuizing doorgeven

Verhuist u binnen Wijchen? Of komt u in Wijchen wonen? Geef uw nieuwe adres dan online aan ons door met uw DigiD. U kunt uw verhuizing doorgeven vanaf 4 weken voor uw verhuizing, tot 5 dagen erna.

Gaat u bij iemand anders in huis wonen?

Dan heeft u toestemming nodig van de bewoner of eigenaar. De bewoner kan toestemming geven met DigiD. 

Of download het formulier toestemmingsverklaring (PDF, 132.9 kB), vul het in en onderteken het met pen. Neem de toestemmingsverklaring samen met een kopie van het identiteitsbewijs van de bewoner mee op uw afspraak.

Wie kan een verhuizing doorgeven?

Een verhuizing kunt u voor iemand anders doorgeven:

Let op! U kunt geen verhuizing doorgeven van bijvoorbeeld een vriend of vriendin met wie u samenwoont zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dat moet u vriend of vriendin zelf doen.

Verhuist u naar het buitenland?

Gaat u langer dan 8 maanden in het buitenland wonen? Lees dan de informatie op onze pagina verhuizen naar het buitenland.

Wanneer is uw verhuizing verwerkt?

Kloppen alle gegevens? Dan verwerken wij uw verhuizing binnen 5 werkdagen na de datum van uw verhuizing. Het nieuwe adres staat op een paar dagen later op de website MijnOverheid (Deze link gaat naar een externe website)(ga naar Identiteit, Basisgegevens).

Aan wie geven wij uw verhuizing door?

Wij geven uw verhuizing door aan alle organisaties die deze gegevens nodig hebben. Dit is bijvoorbeeld de Belastingdienst. Op de pagina Wie krijgt mijn gegevens (Deze link gaat naar een externe website)? vindt u meer informatie.

Rijksoverheid: Hoe kan ik mijn verhuizing doorgeven aan de gemeente? (Deze link gaat naar een externe website)