Lees pagina voor

Vervoer

Kunt u zich in uw omgeving niet of onvoldoende verplaatsen? Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom? Natuurlijk kijkt u eerst of iemand in uw omgeving u kan helpen. Lukt dat niet? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van een vervoersvoorziening.

Lukt het niet om vervoer te regelen met hulp van bijvoorbeeld, familie, buren en kennissen? Dan kunt u gebruik maken van openbaar busvervoer of de OpStapbus. Is dat voor u geen oplossing? Dan kunt u gebruik maken van Avan vervoer via een Wmo-vervoerspas.

Openbaar busvervoer

Het openbaar busvervoer is tegenwoordig beter toegankelijk voor mensen met een beperking. Bent u 65+ dan heeft Breng ook een voordelig busabonnement. Meer informatie over busvervoer vindt u op de website van Breng (Deze link gaat naar een externe website).

In de regio rijdt ook een buurtbus. De buurtbus is een kleinschalige vorm van openbaar vervoer. Vrijwilligers vervoeren u met een 8-persoons-busje. Meer informatie over de buurtbus vindt u op de website van Buurtbus Rijk van Nijmegen (Deze link gaat naar een externe website).

OpStap Wijchen

Binnen de gemeente Wijchen kunt u reizen met de OpStap bus. Dit vervoer verzorgen de vrijwilligers van MeerVoormekaar. Meer informatie vindt u op de website van MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website).

Avan

Avan is vervoer voor mensen die zelfstandig of onder begeleiding kunnen reizen. Het vervoer met Avan is goed toegankelijk voor ouderen en voor mensen met een beperking. Ook als u hulpmiddelen gebruikt zoals een rollator, scootmobiel, looprek of rolstoel. Avan rijdt met met een taxi of taxibus.

Met uw Wmo-vervoerspas voor Avan kunt u met korting reizen. Vanaf uw woonadres kunt u maximaal 25 km per rit reizen met korting. Voor elke rit betaalt u een opstaptarief. U kunt maximaal 1500 kilometer per jaar reizen.

Voor meer informatie, het plannen van een rit en de kosten gaat u naar de website van Avan (Deze link gaat naar een externe website).