Lees pagina voor

Vrijwilligersverzekering

Als gemeente zijn we zuinig op onze vrijwilligers en het belangrijke werk dat zij doen voor de gemeente. De gemeente heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten. Als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

Het afgesloten verzekeringspakket van de VNG Vrijwilligersverzekering bestaat uit:

Wie zijn verzekerd?

De VNG Vrijwilligers­verzekering verzekert vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijk stagiairs. Ook jongeren die deelnemen aan projecten in het kader van een maatschappelijke diensttijd. Vrijwillige politie en vrijwillige brandweer hebben geen dekking via deze verzekering.

Aanmelden niet nodig

Alle vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Wijchen zijn verzekerd. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Wat te doen bij schade?

De Vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat wanneer uw eigen verzekering of de verzekering van de organisatie/vereniging waarvoor u vrijwilligerswerk doet de schade vergoedt, deze verzekeringen dan voorgaan. Is dat niet het geval, dan kunt u de schade melden bij de VNG Vrijwilligersverzekering.

Een uitzondering hierop is schade in de vorm van letsel door een ongeval tijdens het werk dat u doet. Dat kunt u altijd direct melden bij de Vrijwilligersverzekering.

Kijk op VNG Vrijwilligersverzekering (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie, voorwaarden en brochures.