Lees pagina voor

Vrijwilligersverzekering

Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat de eigen aansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilliger voorgaat. Ook de verzekering van de organisatie waarvoor een vrijwilliger werk doet gaat voor. Het is aan te raden om de eigen verzekering niet op te zeggen.

Wat is verzekerd?

Wij hebben gekozen voor een uitgebreide dekking. Onder deze dekking vallen aansprakelijkheid, ongevallen en persoonlijke eigendommen, aansprakelijkheid rechtspersonen, rechtsbijstand voor vrijwilligers en bestuurlijke aansprakelijkheid.

Wie zijn er verzekerd?

Alle Wijchense vrijwilligers, die onbetaald en onverplicht werk doen voor de samenleving (maatschappelijk belang). Ook de vrijwilliger uit een andere gemeente die vrijwilligerswerk doet in de Gemeente Wijchen is verzekerd. De verzekering geldt ook voor mantelzorgers.

Uitgesloten zijn

Wat moet u doen?

U hoeft niets te doen. U bent automatisch verzekerd.

Heeft u schade? Stuur dan een e-mail met de melding van de schade.  Het bedrijf waar de gemeente bij verzekerd is neemt de schade direct in behandeling of stuurt u een schadeformulier toe.