Hoe ziet Wijchen er over 15 jaar uit? Welke ontwikkelingen en uitdagingen komen er op Wijchen af? Wat moet er gebeuren op het gebied van bijvoorbeeld wonen of werken? En welke kant moet het op met de zorg? Jullie mening vinden wij belangrijk! Samen met inwoners en ondernemers denken wij graag na over de toekomst van Wijchen. Doen jullie mee?

Themabijeenkomsten

In november 2021 organiseren we 6 toekomsttafels. Dit zijn bijeenkomsten met elk een ander thema. De thema’s zijn: wonen, leefomgeving, werken, zorg & welzijn, duurzaamheid en samenwerken & dienstverlening.

Informatie over de toekomsttafels en het aanmelden:

Toekomsttafels

Beeldenbank

Heb je een goed idee? Dan horen wij die natuurlijk graag! Je mag jouw idee delen in woorden, maar ook in beelden. Hoe ziet Wijchen er in 2035 uit? 

Beeldenbank

Toer langs alle dorpen

Volgend jaar april maken wij een toer door de dorpen. Meer informatie volgt later.

Wat gebeurt er met jouw informatie?

Alle informatie die we ophalen tijdens de gespreksrondes en via de Beeldenbank geven we aan de gemeenteraad. Ook de informatie die er al is gaat daarin mee  De raad beslist halverwege 2022 welke informatie een plek krijgt in de toekomstvisie. Daarna presenteren wij deze aan alle Wijchenaren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van project Wijchen2035?  Abonneer je hier op de nieuwsbrief Wijchen2035. Of volg ons op FacebookInstagram en Twitter.
 

Planning

Okt 2021: start

Burgemeester Marijke van Beek en Wijchenaar Mees Driessen trappen Wijchen2035 af.

Nov - dec 2021: meedoen

Dialoog met jongeren, o.a. via scholen. Zes toekomsttafels: bijeenkomsten over wonen, leefomgeving, werken, zorg en welzijn, duurzaamheid, samenwerken en dienstverlening.

Beeldenbank

Hoe ziet u Wijchen graag in de toekomst?

Jan - april 2022: verkiezingstijd

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

April - mei 2022: meedoen

Wijchen2035 komt langs in Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik en Wijchen. Kinderen doen ook mee

Midden 2022: bestuurlijk besluit

De gemeenteraad stelt de toekomstvisie vast

Najaar 2022: resultaat

De toekomstvisie wordt mooi opgemaakt en verspreid. Daarna gaan we samen aan de slag met de uitvoering.

Infographic Wijchen 2035
Infographic Wijchen2035: de toekomst begint hier