Lees pagina voor

Wijchen2035

In 2021 en 2022 konden alle inwoners, ondernemers en organisaties hun dromen en ideeën voor de toekomst van gemeente Wijchen met ons delen. Samen maakten we een toekomstvisie. In december 2022 kwam het magazine ‘De kracht van Wijchen’ uit. Het is een koersdocument, een strategisch kompas. ‘Kompas’ zegt het al. Het geeft de richting weer waaraan we werken.

De toekomstvisie bestaat uit 6 speerpunten die elk een ander onderwerp beschrijven. We werken samen hard aan de speerpunten uit de toekomstvisie. Hierbij gaat het om kleine stapjes in lange termijn ontwikkelingen én om concrete zaken die nu al spelen. Via onze nieuwsbrief delen we het laatste nieuws. Aanmelden? Vul het aanmeldformulier (Deze link gaat naar een externe website) in.

Heeft u al nagedacht over hoe u zelf een bijdrage kunt leveren? U mag zelf met initiatieven komen die aansluiten bij onze ambities. U kunt deze mailen aan wijchen2035@wijchen.nl.

 • Stand van zaken 2023

  In 2022 ging gemeente Wijchen in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties. Zij deelden hun dromen en ideeën voor de toekomst van gemeente Wijchen.

  Lees verder Stand van zaken 2023
 • Toekomstvisie: 'De kracht van Wijchen'

  De afgelopen maanden konden alle inwoners, ondernemers en organisaties hun dromen en ideeën delen met de gemeente. Samen kwamen we tot een toekomstvisie.

  Lees verder Toekomstvisie: 'De kracht van Wijchen'
 • Wat is er al gebeurd?

  De afgelopen periode zijn er allerlei bijeenkomsten georganiseerd om met ons mee te denken. We organiseerden diverse toekomsttafels, jongerencafé's en zelfs een kinderburgemeestersbijeenkomst. De informatie wordt gebundeld in een verslag.

  Lees verder Wat is er al gebeurd?
  • Aftrap Wijchen2035

   Burgemeester Marijke van Beek trapt het project Wijchen2035 af.

   Deze stap bevat bijlagen
  • Rode draden notitie Wijchen2035

   Wijchenaren konden hun dromen en ideeën voor Wijchen in 2035 delen met de gemeente. Ook voerden we gesprekken met jongeren.

  • Jongerencafé: “Gun de rest van Nederland ook meer Wijchen”

   We organiseerden een jongerencafé: dit was een avond voor en door jongeren. Ze gingen samen in gesprek over de toekomst van Wijchen.

   Deze stap bevat bijlagen
  • Kinderburgemeestersbijeenkomst

   Burgemeester Marijke van Beek verwelkomde 45 leerlingen van basisschool De Buizerd, De Wingerd en De Trinoom in het Kasteel van Wijchen.

   Deze stap bevat bijlagen
  • Dorpentoer

   We maakten met onze speciale Wijchen2035 Tuktuk een toer langs alle dorpen in de gemeente Wijchen. In sommige dorpen maakte de Tuktuk een extra rondje om inwoners te spreken die in de tuin werkten of de hond aan het uitlaten waren.

   Deze stap bevat bijlagen
  • Ondernemersbijeenkomst

   Op 13 juli was er een ondernemersbijeenkomst voor Wijchen2035. Twaalf Wijchense ondernemers dachten mee over de opgehaalde informatie, zoals van de dorpentoer en toekomsttafels.

   Deze stap bevat bijlagen
  • Samenvoegen van alle informatie

   We leggen alle ideeën en dromen bij elkaar en we voegen die samen met alle informatie die we eerder ophaalden.

  • Concept toekomstvisie naar de raad

   Op 20 september heeft de gemeenteraad de concept toekomstvisie (Strategisch Kompas) ontvangen.

  • Vaststellen toekomstvisie

   De gemeenteraad heeft op 20 oktober 2022 een besluit genomen over waar we met elkaar aan gaan werken richting 2035. Dit vormt de basis voor ons werk de komende jaren.

  • Uitvoering toekomstvisie

   De toekomstvisie is mooi opgemaakt als magazine en nu online te lezen.

 • Documenten

  Hier vindt u alle documenten over dit project.

  Lees verder Documenten

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van project Wijchen2035? Meld u aan voor de nieuwsbrief Wijchen2035 (Deze link gaat naar een externe website).