Lees pagina voor

Alcoholwetvergunning

Verkoopt of schenkt u drank met alcohol, die uw klanten in uw horecazaak of op het terras opdrinken? Dan heeft u een Alcoholwetvergunning nodig. 

Denk hierbij aan een:

U heeft ook een vergunning nodig als u alleen bier of wijn (met minder dan 15% alcohol) schenkt.

Een slijterij die sterk-alcoholische drank verkoopt heeft ook een drank- en horecavergunning nodig. Verkoopt u alleen alleen zwak-alcoholische drank zoals bier of wijn? Dan heeft u géén Alcoholwetvergunning nodig.

Denk hierbij aan:

Wilt u alcohol schenken tijdens een evenement? Dan moet u een ontheffing aanvragen bij het aanvragen van een evenementenvergunning.

U vraagt de vergunning aan bij de gemeente. Bij het doorlopen van het vergunningstraject wordt ook een Bibob-check gedaan. Wilt u meer weten over Bibob? Op de website van het ondernemersplein (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie.

Wat moet u doen?

U vraagt de vergunning aan bij de gemeente. Doe dit in de gemeente waar uw zaak, vereniging of stichting is geplaatst. Neem hiervoor contact op met het Team APV via apv@wijchen.nl of via telefoonnummer 088 432 70 00.

Nieuwe leidinggevende altijd melden

Als er een nieuwe leidinggevende bijkomt, moet u dit melden bij de gemeente. U hoeft hiervoor geen nieuwe vergunning aan te vragen en kunt dit melden via apv@wijchen.nl

Wat heeft u nodig?

De gemeente kan om aanvullende informatie vragen.

Wat kost het?

Kosten alcoholwetvergunning
Soort inrichting Kosten
Commerciële inrichting € 524,55
Commercieel slijtersbedrijf € 280,55
Paracommerciële inrichting € 349,70
Kosten ontheffingen alcoholwet
Soort inrichting Kosten
Ontheffing artikel 35 Alcoholwet € 79,60
Ontheffing artikel 35 Alcoholwet + melding klein evenement € 39,90
Verzoek tot wijziging van een Alcoholwet € 79,60