Lees pagina voor

Hulpmiddel (rolstoel, scootmobiel)

Heeft u moeite om u buiten te verplaatsen? Kunt niet meer op bezoek bij vrienden en familie? Dan kan een hulpmiddel zoals een rolstoel of een scootmobiel voor u misschien een oplossing zijn.

Tijdelijk een hulpmiddel nodig?

Heeft u een hulpmiddel zoals rolstoel, scootmobiel of bijvoorbeeld een douche-toiletstoel niet langer dan een half jaar nodig? Dan kunt u dit zelf regelen. Meer informatie vindt u op onze pagina hulpmiddel tijdelijk lenen.

Voor lange tijd een hulpmiddel nodig?

Heeft u een hulpmiddel langer dan een half jaar nodig en is er geen oplossing of hulp in uw omgeving? Of is het hulpmiddel wat u nodig heeft tijdelijk niet te lenen? Neem dan contact op met het Sociaal Team. Zij gaan met u in gesprek om een oplossing te vinden.

Zorg in natura of PGB?

Heeft u recht op een hulpmiddel vanuit de WMO? Dan kunt u kiezen tussen Zorg in natura of een Persoonsgebonden budget (PGB). De medewerker van het sociaal team adviseert u bij uw keuze.

Bij Zorg in natura leent u het hulpmiddel van een vaste leverancier. In de gemeente Wijchen is dit Welzorg (Deze link gaat naar een externe website). De gemeente betaalt elke maand een bedrag aan de leverancier voor het gebruik, aanpassingen, onderhoud en de verzekering.

Kiest u voor een PGB? Dan krijgt u een budget waarmee u zelf een hulpmiddel koopt. De betalingen gaan dan via de Sociale Verzekeringsbank.

Wat betaalt de gemeente?

De gemeente betaalt:

Voor elektrische of motorische hulpmiddelen moet u een WA-Casco verzekering afsluiten. De premie voor een diefstalverzekering vergoeden wij niet.