Iedereen doet mee in Wijchen

In Wijchen moet iedereen overal en altijd mee kunnen doen. Met of zonder beperking. Thuis, op de werkvloer, bij de sportclub, op school of in het dorp; het maakt niet uit. Dat noemen we inclusie.

Maar hoe regelen we die inclusie met elkaar? Hoe gaan we ervoor zorgen dat niemand aan de kant staat? Dat horen we graag van ú in het project 'Iedereen doet mee in Wijchen!'

 

 

Wat hebben we al gedaan?

In de startbijeenkomst op dinsdag 26 februari deelden veel mensen hun ervaringen over meedoen in Wijchen. Dankzij bijna 100 deelnemers is er veel informatie opgehaald. Het ging over de thema's vervoer, wonen, vrije tijd, werk/dagbesteding, en zorg. Er waren inwoners, verenigingen, ondernemers en organisaties. 

De input van de startbijeenkomst is gebruikt om een vragenlijst op te stellen. Meer dan 500 Wijchenaren hebben deze ingevuld. Aan de hand van de resultaten spreken we af wat we concreet gaan doen. Al die afspraken komen uiteindelijk in een 'inclusieagenda' voor Wijchen.

 

Op de hoogte blijven?

U kunt contact opnemen met de werkgroep inclusie, via iedereendoetmee@wijchen.nl. Deze werkgroep bestaat uit de Wmo-raad, de CIGW/BTB (cliëntenraad gehandicapten) en de gemeente Wijchen, ondersteund door Zorgbelang Inclusief.