Lees pagina voor

Werk en inkomen - leefgeld

Op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website) vindt u alle informatie en veelgestelde vragen over werk en inkomen. Op de website van het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (Deze link gaat naar een externe website) vindt u informatie over werken in de regio.

De vragen die op deze pagina staan, zijn speciaal voor de gemeente Wijchen of staan niet op de site van de Rijksoverheid.

Wanneer krijgen vluchtelingen uit Oekraïne voor het eerst leefgeld?

Wij betalen leefgeld uit vanaf de datum dat het ingevulde aanvraagformulier leefgeld bij ons is binnengekomen. Dit aanvraagformulier geven we mee als mensen zich inschrijven in Basisregistratie personen (BRP) van onze gemeente. Heeft u geen aanvraagformulier leefgeld? Vraag dit dan bij ons. Stuur een e-mail naar oekraine@drutenwijchen.nl.
We betalen uit op de eerste van de maand.

Hoe krijgen vluchtelingen in de gemeente Wijchen hun leefgeld?

Wij maken het leefgeld over op een bankrekening van de Oekraïense vluchteling. Is het niet mogelijk om een Nederlandse bankrekening te openen? Dan krijgt u het leefgeld op een prepaidkaart. Deze kaart krijgt u van ons.
De prepaidkaart staat op naam van de Oekraïense vluchteling en kunt u alleen zelf gebruiken. Bij prepaidkaart zit een pincode.
Met de prepaidkaart kunt u per dag maximaal € 50,00 contactloos betalen. Voor hogere bedragen moet u de pincode gebruiken. Ook kunt u maximaal € 250,00 contant geld opnemen. U kunt nooit meer geld pinnen of opnemen dan op de kaart staat.

Staat uw vraag er niet bij? Mail of bel ons gerust met uw vragen. Wij denken graag met u mee. U kunt mailen naar: oekraine@drutenwijchen.nl of bellen naar: 088 432 70 00.