Lees pagina voor

Uitreiking Zilveren Draagspeld aan Richard Binnendijk

11 januari 2024

Op woensdagavond 10 januari ontving de heer (Richard) Binnendijk uit Wijchen een Zilveren Draagspeld. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan hem uit tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in de theaterzaal van ’t Mozaïek.
Het college van burgemeester en wethouders kent de Zilveren Draagspeld toe aan personen die zich op een bijzondere manier voor de inwoners van de gemeente Wijchen inzetten. De heer Binnendijk ontving de Draagspeld omdat hij in januari stopt als bestuurder van Stichting Brede School Noorderlicht.

In 2008 is de heer Binnendijk gevraagd om vanuit de wijkvereniging Wijchen-Noord in het Stichtingsbestuur plaats te nemen. Hij was actief als penningmeester en de vaste contactpersoon voor de gemeente Wijchen. Er was volop overleg met de ambtenaren van de afdeling gebouwen en accommodaties. In 2009 werd hij ook voorzitter van het Stichtingsbestuur. Sindsdien heeft het algemene beheer, de bewaking van de financiën en de inhoudelijke ontwikkeling van de Brede School al zijn aandacht. De heer Binnendijk wordt de spil genoemd in de ontwikkeling van de Brede School en van de multifunctionele accommodatie (MFA) het Noorderlicht. Hij bewaakte niet alleen de financiën, maar ook de maatschappelijke meerwaarde van het gebouw.

Maar ook in zijn vrije tijd benut de heer Binnendijk zijn organisatietalent. Zo regelt hij de bingo voor gepensioneerden bij NXP, is hij actief bij het Philips museum in Nijmegen en verricht
hij werkzaamheden voor de stichting Paulus Mundial. Daarnaast was hij als bestuurder betrokken bij Hospice Wijchen en de Cliëntenraad.

In april 2007 ontving de heer Binnendijk een Koninklijke onderscheiding voor zijn vele
verdiensten.

Al zijn aandacht en inzet voor kinderen, ouders en buurtbewoners in Wijchen-Noord wordt zeer gewaardeerd en is beloond met de toekenning van de Zilveren Draagspeld.

Foto: Dick Vogelzang

Meer nieuws

Al het nieuws