Lees pagina voor

4Daagse

Van 16 tot en met 19 juli (de derde week van juli) vindt dit jaar de 106e 4Daagse plaats. Meer dan 45.000 deelnemers, met meer dan 70 verschillende nationaliteiten, van 11 jaar tot 90+, komen elk jaar naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen. Allemaal met hetzelfde doel: het felbegeerde 4Daagsekruisje.

Dag van Wijchen: 4Daagse

De tweede dag (woensdag) is traditiegetrouw de Dag van Wijchen. De wandelaars staat zoals altijd een warm onthaal te wachten in onze gemeente. In Alverna, Balgoij, Niftrik, Wijchen en Woezik is het feest! Alverna is de eerste feestlocatie binnen onze gemeentegrenzen vanaf 06.00 uur. De eerste wandelaars in het centrum van Wijchen verwachten we vanaf 06.15 uur. Dat zijn de militairen. Het hoogtepunt in het centrum ligt tussen 07.00 - 12.00 uur.

De voorbereidingen voor de Dag van Wijchen zijn in volle gang. Hieronder leest u er alles over. Deze informatie wordt steeds aangevuld. Alle informatie over de wandeltocht zelf, leest u op de website van de 4Daagse (Deze link gaat naar een externe website).

Doorkomst 4Daagse: een feest voor iedereen!

De doorkomst van de 4Daagse is voor veel mensen een onvergetelijke dag. Dit willen we graag zo houden. Moedigt u de wandelaars vanaf de kant van de weg aan? Houd dan rekening met de volgende aandachtspunten:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de 4Daagse in Wijchen? Neem dan contact op met team evenementen. Stuur een mail naar evenementen@drutenwijchen.nl.

Hieronder leest u alles over de 4Daagse in Wijchen:

Veelgestelde vragen: standplaatsen en vergunningen

Hieronder vindt u informatie over standplaatsen en een standplaatsvergunning tijdens de doortocht van de 4Daagse op woensdag 17 juli.

1. Ik wil een standplaats langs de route, wat moet ik doen?

Met vragen over een standplaats kunt u terecht bij de medewerkers van Algemene Plaatselijke Verordening via apv@wijchen.nl.

2. Ik heb een vergunning aangevraagd maar nog niets ontvangen.

Met vragen over uw vergunning kunt u terecht bij de medewerkers van Algemene Plaatselijke Verordening via apv@wijchen.nl.

3. Ik heb al een doorlopende standplaatsvergunning, wat moet ik nog doen?

U kunt uw standplaats innemen op de aan u toegewezen locatie. Zorg dat u uw vergunning kunt tonen. Als er wijzigingen zijn, moet u dit via het meldingsformulier, dat u bij uw vergunning heeft ontvangen, doorgeven aan de gemeente Wijchen. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar apv@wijchen.nl.

4. Wanneer mag ik mijn standplaats inrichten?

Richttijd is vóór 6.00 uur. Uw standplaats moet zijn ingericht ruim voordat de eerste lopers aankomen. Dat verschilt natuurlijk waar u op de route uw standplaats heeft. Zorg ervoor dat u uw vergunning kunt tonen.

5. Hoe laat moet ik uiterlijk op mijn vergunde standplaats aanwezig zijn?

Vanaf 06.00 uur is het centrum voor verkeer afgesloten. Dit zal duren tot 13.00 uur voor de gebieden buiten het centrum en tot 14.00 uur voor het centrum.

6. Hoe laat mag ik mijn standplaats verlaten?

Als de laatste loper voorbij is kunt u uw standplaats verlaten. Vanaf 06.00 uur is het centrum voor verkeer afgesloten. Dit zal duren tot 13.00 uur voor de gebieden buiten het centrum en tot 14.00 uur voor het centrum.

7. Hoe kan ik mijn standplaats bereiken?

Meer informatie over het bereiken van uw standplaats kunt u vinden op onze pagina Bereikbaarheid op de dag van Wijchen.

8. Ik heb elektriciteit en water nodig op mijn standplaats. Hoe kom ik hieraan?

Gemeente Wijchen kan hier niet voor zorgen.

9. Er heeft iemand een standplaats ingenomen bij mij voor het huis. Mag dat?

Gemeente Wijchen verleent vergunningen voor standplaatsen langs de gehele 4Daagseroute op openbaar grondgebied. Standplaatshouders mogen altijd de aan hen toegewezen locatie innemen. Zij moeten hun vergunning kunnen tonen.

10. Mag ik met mijn camper langs de route staan? Waar kan ik overnachten?

Overnachten langs de route is niet toegestaan. Wijchen kent aan aantal campings. Kijk op de website van Wijchen (Deze link gaat naar een externe website) voor een overzicht van overnachtingsmogelijkheden.

Veelgestelde vragen: informatie voor inwoners en bezoekers

1. Hoe kan ik op woensdagochtend tijdens de doortocht Wijchen bereiken of verlaten?

Wilt u weten hoe u op de Dag van Wijchen, woensdag 17 juli aanstaande, uw wijk kunt verlaten en hoe bijvoorbeeld het centrum bereikbaar is? Informatie over Dag van Wijchen kunt u vinden op onze pagina Bereikbaarheid op de Dag van Wijchen.

2. Hoe zijn de Markt en Kasteellaan bereikbaar?

De 4Daagse is een groot feest waarbij veel publiek aanwezig is. In verband met de veiligheid en om de 4Daagselopers vloeiend door het drukke centrum van Wijchen te laten lopen, zijn er op het marktplein en in het begin van de Kasteellaan (horecastraatje) een aantal maatregelen genomen:

Wij hopen op uw begrip en gaan ervan uit dat het met uw medewerking een geslaagde Dag van Wijchen wordt!

3. Vanaf welk tijdstip worden de wegen afgesloten? En vanaf hoe laat worden de wegen weer vrijgegeven?

Afgesloten:

Weer bereikbaar:

4. Zijn er toiletvoorzieningen langs de route?

Langs het parcours stelt Stichting De 4Daagse toiletvoorzieningen beschikbaar. Deze toiletlocaties worden op de routekaarten aangegeven en worden op het parcours duidelijk aangeduid met borden. Ook zorgt gemeente Wijchen voor vele toiletvoorzieningen langs de route.

Daarnaast zijn er aan het parcours veel bewoners en horecagelegenheden die u – soms tegen een kleine vergoeding – de mogelijkheid bieden hun toilet te gebruiken. In het centrum is in de Touwslagersbaan bij de Hema een openbaar toilet. Langs de route zijn ook een aantal toiletten voor mindervaliden beschikbaar.

Let op: Respecteer het landschap, de natuur en de tuinen van aanwonenden en gebruik deze NOOIT als toilet!

5. Afval

Standplaatshouders dienen eigen afval op te ruimen en zelf af te voeren. Bij sampling (uitdelen) dient de route tot 1 kilometer na het uitdeelpunt te worden ontdaan van uw afval. Gemeente Wijchen begint direct na de doortocht met het afbreken en opruimen. Dit duurt tot donderdagmiddag. Wij doen onze uiterste best om de route zo snel mogelijk weer keurig in orde te hebben.

6. Geluid

Muziek is gezellig en dat loopt lekker voor de wandelaars. Er staat op veel plekken langs het parcours live-muziek en er staan DJ's. Deze moeten allemaal een vergunning hebben voor een standplaats. Sommige orkesten en DJ's staan er in opdracht van de Gemeente Wijchen. Behalve in het centrum mag men zelf muziek ten gehore brengen. Houd daarbij wel rekening met alle live optredens langs het parcours. U mag echter geen overlast veroorzaken voor andere standplaatshouders, bewoners en wandelaars.

Magic Mile: van het begin van de Touwslagersbaan tot aan de spoorwegovergang Hoefsestraat is het een lint van dezelfde muziek. Dit is in overleg met de organisatie en de gemeente Wijchen afgestemd. Op dit traject mag u zelf geen muziek ten gehore brengen.

7. Is het Huis van de gemeente geopend?

Het Huis van de gemeente is in verband met de doortocht van de 4Daagse op woensdag 17 juli gesloten tot 15.00 uur. Daarna zijn we tot 19.30 uur geopend. Telefonisch zijn we gewoon de hele dag te bereiken via 088 432 70 00. U kunt ook via de website een afspraak maken.

De gemeentewerf en de milieustraat zijn op 17 juli de hele dag gesloten.

8. Is het Sociaal Wijkteam bereikbaar?

Aangepaste openingstijden Sociaal Wijkteam tijdens de 4Daagseweek:

9. Wordt mijn kliko geleegd op woensdag 17 juli?

Wordt uw afval normaal op woensdag opgehaald? Dan geldt dat voor woensdag 17 juli niet. Meer informatie vindt u op de website van de DAR (Deze link gaat naar een externe website) of in de DAR-app. voor meer informatie op de website van de DAR of in de DAR-app. voor meer informatie de DAR website

Het oud papier wordt in het centrum niet op woensdag 17 juli, maar op donderdag 18 juli opgehaald. In Batenburg en Bergharen wordt in plaats van woensdag 17 juli het restafval/plastic+/GFT al op dinsdag 16 juli opgehaald.

10. Kan ik mijn auto parkeren aan de Kasteellaan?

Dinsdag 16 juli wordt er begonnen met het opbouwen van de tribunes en podia langs de route. Het is daarom verboden te parkeren op de parkeerplaatsen aan de Kasteellaan tussen het oude gemeentehuis en de kruising Kasteellaan/Ringlaan. Deze maatregel geldt van dinsdag 16 juli vanaf 07.00 uur tot en met woensdag 17 juli om 17.00 uur.

11. Ik wil met de bus reizen op woensdag 17 juli. Kan dat?

Kijk op de website van Breng (Deze link gaat naar een externe website) voor de omleidingen.

12. Wat is de route van de 4Daagse? Welke wegen worden bewandeld?

De bewandelde wegen kunt u vinden op onze pagina 4Daagseroute door onze gemeente.

13. Waar is de grote militaire rustplaats op de dag van Wijchen?

In Wijchen is de grote rustplaats op ons campusterrein. In sporthal Arcus is die dag het Rode Kruis gevestigd.

14. Ik heb een klacht met betrekking tot de 4Daagse.

U kunt contact opnemen met team evenementen via 088 432 71 28 of evenementen@drutenwijchen.nl. Zij probeert in overleg met u de klacht zo snel mogelijk op te lossen.

15. Andere vragen over de 4Daagse?

Voor vragen over de 4Daagse in Wijchen kunt u contact opnemen met team evenementen via 088 432 71 28 of evenementen@drutenwijchen.nl.

Meer informatie?

Meer informatie over de wandelmars zelf vindt u op de website van de 4Daagse (Deze link gaat naar een externe website).