Lees pagina voor

Omgevingsvergunning

Voor bepaalde werkzaamheden aan of om uw huis of bedrijfspand heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen.

Wat moet u doen?

Overleg vooraf met de gemeente over uw plannen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Dit heet een vooroverleg, meer informatie kunt u vinden op de pagina vooroverleg (Deze link gaat naar een externe website). Neem bij het maken van uw plannen zo vroeg mogelijk contact op met de gemeente door een mail te sturen naar bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl.

Dorpsbouwmeester

Bent u bij uw planvorming nog in een stadium van oriëntatie dan is het goed om te weten dat u daarvoor ook nu al bij de gemeente terecht kunt. Zowel voor informatie over regelgeving als nuttige adviezen over het uiterlijk van uw (bouw)plan. Meer informatie vindt u op de pagina over de dorpsbouwmeester (Deze link gaat naar een externe website).

Wat kost het?

De kosten van een omgevingsvergunning zijn onder andere afhankelijk van de hoogte van de bouwkosten van de (ver)bouwing of bouwwerk in combinatie met de aan te vragen activiteiten. Deze kosten (leges) vind u terug in de legesverordening (Deze link gaat naar een externe website) op Overheid.nl.

Hoelang duurt het?

Uitgebreide aanvraag

Wat heeft u nodig?

Verder hangt het van uw aanvraag af welke documenten en gegevens u nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

Zorg ervoor dat u tekeningen meestuurt die de huidige én nieuwe situatie laten zien.

Meer informatie

U hebt misschien een omgevingsvergunning nodig voor het volgende:

Soms hebt u een andere vergunning nodig. Bijvoorbeeld een watervergunning of evenementenvergunning.

Vragen?

De medewerkers van het team vergunningverlening zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via het telefoonnummer 088 432 70 00.

U kunt hen het beste bereiken:

U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen.